Cum te avertizează corpul tău că ai o boală foarte gravă!

Cum te avertizează corpul tău că ai o boală foarte gravă? – Nu eliminați aceste semnale importante din corpul tău care ar putea semnala probleme uriașe de sănătate. Viața ta ar putea depinde de asta.

Presiune sau tensiune în maxilar, gât sau brațe

Crezi sau nu, ai putea avea un atac de cord, mai ales dacă ești femeie. Femeile cu vârsta sub 55 de ani care au suferit un atac de cord sunt, de fapt, mai susceptibile să fi avut simptome mai puțin cunoscute ca aceasta. Potrivit unui studiu publicat în Circulation, este, de asemenea, mai probabil să fi avut trei sau mai multe simptome cardiace, altele decât dureri toracice. Aceste semne sunt adesea însoțite de dureri toracice. Doar pentru 13% dintre femei nu sunt. Problema este că aceste simptome sunt adesea interpretate greșit sau ignorate, chiar și de către medici. Acest lucru plasează femeile cu un risc crescut de deces în comparație cu bărbații de aceeași vârstă. Așadar, fiți conștienți, fiți deștepți și fiți cel mai bun avocat al corpului vostru.

Dureri de picioare care apar doar pe o parte

Probabilul vinovat este un mușchi rămas strâns. Dacă zona este, de asemenea, umflată și fierbinte, iar simptomele se agravează chiar și după ridicarea piciorului, ar putea fi o afecțiune care să pună viața în pericol, numită tromboză venoasă profundă (DVT). Este un cheag de sânge care se formează într-o venă internă, de obicei în partea inferioară a piciorului sau a coapsei. Vestea bună? Este tratabil. Obiceiul rău? Dacă nu este tratat la timp, DVT poate fi fatală dacă cheagul iese și se deplasează în plămâni. Factorii de risc includ să nu vă deplasați pe un traseu lung, o intervenție chirurgicală recentă sau boli care v-au determinat să fiți sedentari și să luați pilule anti-concepționale sau terapie de substituție hormonală.

Fulgerări bruște de lumină sau o creștere a pupilelor

Unele licăriri de lumină – linii întunecate și ondulate din punctul dvs. de vedere – sunt normale. Potrivit Harvard Health Publishing, aproximativ un sfert din oamenii din anii șaizeci au probleme. Acest număr crește la două treimi la vârsta de 80 de ani. De asemenea, sunt mai frecvente dacă o persoană este în perspectivă sau are diabet. Cu toate acestea, dacă simptomele apar brusc – sau cresc – trebuie să consultați un medic cât mai curând posibil. Aceștia ar putea semnaliza o retină ruptă, care ar putea duce apoi la o retină detașată și o pierdere permanentă a vederii. Diagnosticul și tratamentul precoce – de obicei cu laser sau crioterapie, care folosește frigul extrem pentru a reconecta retina la peretele posterior al ochiului – este crucial pentru a evita orbirea.

Cefalee persistentă

Nu da în mai rău dacă durerea de cap te afectează. Este posibil să aveți nevoie doar de ochelari sau de unele antihistaminice. „Durerile de cap persistente pot fi un semn de ceva la fel de simplu precum alergiile cronice sau presiunea sinusală”, spune Kay Durairaj, MD, specializat în chirurgia capului și a gâtului și chirurgia plastică facială. „Sau ar putea fi complexe ca o tumoră cerebrală sau un accident vascular cerebral”. Cum poți spune diferența? Încercați mai întâi să citiți cu ochelari sau medicamente pentru alergii pentru a vedea dacă acest lucru rezolvă problema. Atenție însă la toate simptomele dvs.: „Ori de câte ori o durere de cap este însoțită de greață, vărsături sau modificări vizuale, este un semn grav care trebuie evaluat imediat”, adaugă Dr. Durairaj. „Dacă este legat de un accident vascular cerebral, chiar simptome precum asimetria facială, slăbiciunea brațului și limbajul încețoșat sunt semne de avertizare”.

Durerea bruscă a inghinei

Bărbați, să acordați atenție: dacă simțiți ca și cum v-ați lovit la părțile private imediat, fără să fi primit un picior în părțile private, este posibil să aveți nevoie de o intervenție chirurgicală cât mai curând posibil, ideal în următoarele patru ore. Ar putea fi o torsiune testiculară, o afecțiune rară care apare atunci când una dintre coardele spermei este răsucită, adesea din cauza unui defect comun congenital sau a unei infecții epididimale, în care sperma este depozitată. Potrivit Clinicii Mayo, dacă amânați tratamentul mai mult de 12 ore, există șanse de 75% de a pierde cel puțin un testicul.

Urinarea excesivă

Cât de mult este prea mult? Potrivit clinicii Cleveland, dacă faci pipi excesiv și dacă trebuie să mergi de peste opt ori în 24 de ore. Dar înainte de a merge la medic, încercați să consumați mai puține lichide, în special cele cu cofeină sau alcool. Cu toate acestea, dacă stilul dvs. de viață nu pare a fi o problemă, urinarea excesivă ar putea fi un simptom al diabetului, o infecție a tractului urinar, o problemă a rinichilor, presiunea în masă împotriva vezicii urinare, o afecțiune cardiacă, sau cum ar fi clamidia sau probleme de prostată.

Simptome de pseudo-gripă însoțite de gâtul înțepenit

Când aveți gripă, este normal să simțiți dureri. Dar dacă aveți un disconfort extrem al gâtului și aveți probleme să vă atingeți bărbia cu pieptul, trebuie să consultați imediat un medic. Meningita atacă membrana care protejează creierul și măduva spinării. De fapt, forma sa bacteriană poate fi mortală, uneori ucigându-te în câteva ore. Alte simptome pot include sensibilitate crescută la lumină, confuzie și erupții cutanate. Dar uneori simptomele meningitei nu arată ca meningita. Când apare erupția, boala este adesea într-o stare foarte avansată și poate să nu răspundă la tratament.

Alunițe care au mâncărime sau sângerare

Corpul este o ”țară a minunilor”, făcută din pistrui, mărci de înfrumusețare și alunițe. Multe dintre acestea nu reprezintă o amenințare. Dar dacă cineva începe să simtă mâncărime sau să sângereze, trebuie verificat la medic. Acea aluniță ar putea fi melanom. Academia Americană de Dermatologie susține că urmează regulile ABCDE atunci când vine vorba de alunițe: asimetrie, margine, culoare, diametru și evoluție. Modificările din una dintre aceste categorii pot fi ”becuri roșii”, adică de alarmă!. În timp ce melanomul reprezintă doar aproximativ un procent din toate cazurile de cancer de piele, acesta este cel mai mortal.

Respirație de miros fructat

Pare inofensiv și chiar puțin dulce, dar ar putea fi un semn al diabetului nediagnosticat. Este unul dintre simptomele cetoacidozei diabetice și înseamnă că glicemia apare, deoarece corpul tău nu are suficientă insulină. Pe măsură ce corpul încearcă să abordeze această problemă, începe să descompună acizii grași. Produsele chimice acide numite cetone încep să se acumuleze, iar una, acetonă, este responsabilă pentru acest miros fructat caracteristic. Dacă aveți și oboseală, gură uscată sau respirație șuierătoare, mergeți imediat la camera de urgență a spitalului.

Mai puțin timp între ciclurile menstruale

„Unul dintre cele mai importante semne că un sistem reproducător feminin este în declin este o reducere ușoară și lentă a numărului de zile între ciclurile menstruale”, spune Shahin Ghadir, MD, medic ginecolog și partener fondator al Centrului Reproductiv al Californiei de Sud. „De exemplu, ciclurile menstruale normale sunt de 28 de zile între ele, dar dacă încep să circule la fiecare 27 de zile și apoi la 26 de zile între ele, acesta este primul semn că există o reducere a potențialului de fertilitate„. Dacă acest lucru se întâmplă în timp ce încercați să rămâneți gravidă, poate doriți să începeți FIV mai devreme decât mai târziu. Dacă sarcina dvs. nu este încă în planurile dvs., Dr. Ghadir sugerează să încercați să vă congelați ovulele. Indiferent de situația dvs. particulară, discutați cu medicul dumneavoastră. Ciclurile mai scurte de 20 de zile ar putea semnala, de asemenea, sindromul ovarului polichistic (PCOS), precum și polipi uterini sau o afecțiune tiroidiană.

Schimbări bruște ale vederii

Nu ignorați o problemă bruscă de vedere, cum ar fi viziunea dublă, vederea încețoșată sau pierderea vederii într-un ochi, ca semn că nu trebuie decât să vă odihniți ochii obosiți. Problemele de vedere bruște ar putea fi un semn al unui accident vascular cerebral (atunci când un cheag sau o ruptură reduce fluxul de sânge către creier). Experții avertizează că nu trebuie să așteptați dacă întâmpinați probleme de vedere bruște și semnificative; sunați imediat la ambulanță pentru a fi eficiente, unele tratamente, cum ar fi medicamentele care contracarează cheagurile, trebuie furnizate la 3-4 ore de la debutul simptomelor.

VA URMA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.