Megxit dur – Regina le retrage titlul de ”Înălțimea Sa Regală” lui Meghan și Harry

Prințul Harry și soția Meghan Markle nu vor mai putea folosi titlurile lor de ”înălțime regală” și nu vor mai primi fonduri publice.

Palatul Buckingham declară: Începând din primăvară, cuplul va fi cunoscut sub numele de Harry Ducele de Sussex și Meghan Ducesa de Sussex, titluri care se vor păstra chiar dacă nu le mai pot folosi pe cele ale înălțimilor reale. Potrivit DailyMail.

Harry va rămâne prinț, care este titlul său de naștere. Decizia face parte din acordul dezvoltat după ce regina a dat în ultimele zile o lumină verde deciziei senzaționale a lui Harry de a face un pas înapoi de la angajamentele sale în familia regală.

În conformitate cu acordul, ducele și ducesa spun că doresc să restituie fondurile contribuabililor de 2,4 milioane de lire sterline utilizate pentru renovarea reședinței Frogmore Cottage, pe care intenționează să o păstreze ca locuință în Regatul Unit.

Declarația de șoc a fost anunțată de regină, însă câteva minute mai târziu, cuplul a stârnit confuzie atunci când și-au actualizat site-ul și s-au înscris drept „Altețele lor regale”.

Anunțul Palatului Kensington marchează încheierea discuțiilor despre viitorul lor după zile de discuții cu membrii seniori ai familiei și ajutoarele regale pentru a încheia un acord.

Dar Harry și Meghan, care potrivit unor surse intenționează să-și petreacă „cea mai mare parte” din timpul lor în America de Nord, vor plăti costuri financiare și emoționale grele.

Pe lângă returnarea celor 2,4 milioane de lire sterline cheltuiți pentru o renovare fastuoasă a Frogmore Cottage, aceștia vor plăti o chirie – estimată până la 360 000 de lire sterline pe an – pentru a păstra casa britanică.

Prințul Charles va continua să „ofere sprijin financiar privat” și, mai ales, cuplul va avea frâu liber să negocieze oferte comerciale profitabile, pe care experții cred că ar putea acumula sute de milioane de lire sterline, deși au promis „să mențină valorile Majestății Sale”.

Mai rămân o serie de probleme nerezolvate, inclusiv dacă Harry și Meghan vor fi obligați să scoată cuvântul „Royal” de pe site-ul lor SussexRoyal și care vor plăti factura de mai multe milioane de lire sterline pentru cerințele lor de securitate continuă.

Regina, care a preluat controlul crizei care a amenințat că va deteriora definitiv monarhia, a lăudat-o pe Meghan că s-a alăturat rapid familiei și a mulțumit cuplului pentru munca depusă, spunând că este fericită că a găsit un mod constructiv de a merge mai departe.

În declarația sa, Regina a spus: „După multe luni de discuții și discuții mai recente, sunt încântată că împreună am găsit un mod constructiv și de susținere pentru nepotul meu și familia sa. Harry, Meghan și Archie vor fi întotdeauna membri foarte iubiți ai familiei mele.

Recunosc provocările cu care s-au confruntat în urma unei cercetări intense în ultimii doi ani și le susțin dorința de o viață mai independentă.

Vreau să le mulțumesc pentru toată munca lor dedicată în această țară, în Commonwealth și nu numai, și sunt deosebit de mândră de modul în care Meghan a devenit parte din familie atât de repede.

Speranța întregii mele familii este că afacerea de astăzi le va permite să înceapă construirea unei noi vieți fericite și pașnice.”

O declarație a Palatului Buckingham scria: „Ducele și ducesa de Sussex sunt recunoscători Majestății Sale și Familiei Regale pentru sprijinul continuu, în timp ce se îmbarcă la capitolul următor al vieții lor.

Așa cum s-a convenit în acest nou acord, ei înțeleg că li se cere să se retragă din atribuțiile reale, inclusiv despre numirile militare oficiale.

Nu vor mai primi fonduri publice pentru sarcini reale. Odată cu binecuvântarea reginei, Sussexul va continua să păstreze patronatele și asociațiile lor private.

Deși nu mai pot reprezenta formal regina, Sussexul a lămurit că tot ceea ce fac va continua să susțină valorile Majestății Sale.

Sussex nu își va folosi titlurile de HR pentru că nu mai sunt membri ai familiei regale. Ducele și ducesa de Sussex și-au împărtășit dorința de a rambursa cheltuielile suveran grant-ului pentru renovarea Frogmore Cottage, care va rămâne casa familiei lor în Regatul Unit.

Palatul Buckingham nu comentează detaliile aranjamentelor de securitate. Există procese independente bine stabilite pentru a determina nevoia de securitate finanțată public.

Acest nou acord va intra în vigoare în primăvara anului 2020″.

Toate dispozițiile noi care vor intra în vigoare în primăvară vor fi revizuite de Palatul Buckingham în 12 luni.

Nu a existat nicio reacție imediată din partea Prințului William și a Prințului Charles față de ceea ce a fost supranumit un „Megxit dur”, care urmează dezvăluiri conform cărora cuplul a fost nemulțumit de viață în ”acvariul” regal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.