Expunerea ta și a familiei tale în spațiul virtual prezintă și riscuri – Care sunt acestea?

Un startup american a cules și stocat miliarde de fotografii de pe Facebook și de pe alte site-uri web pentru a crea o bază de date de recunoaștere facială, iar sute de forțe de ordine o folosesc.


Odată ce te expui public pe rețelele de socializare, site-uri, aplicații, fie cu telefonul mobil, tabletă sau pc, fotografiile și tot ceea ce scrii intră într-o bază de date centralizată.

Privacy-ul tău NU EXISTĂ. dacă vrei privacy, nu folosi internetul!


Ce înseamnă cuvântul PRIVACY

De-a lungul timpului, sensul vieții private a evoluat și în raport cu evoluția tehnologică care a trecut de pe vremea lui Warren și Brandeis (sfârșitul secolului XIX). S-a referit inițial la sfera vieții private, în ultimele decenii a trecut printr-o evoluție extinsă, ajungând să indice dreptul la control asupra datelor cu caracter personal. Prin urmare, înțelesul de astăzi al confidențialității se referă în mod obișnuit la dreptul persoanei de a controla faptul că informațiile care o privesc sunt tratate sau vizualizate de alții doar atunci când este necesar.

Confidențialitatea nu trebuie confundată nici cu singurătatea și acest lucru nu trebuie confundat cu abandonul, deoarece există o diferență profundă, de fapt, între „a fi singur”, „a fi lăsat în pace” și „a fi lăsat singur în condiții de auto-eficiență” cu handicapul fără a fi capabil să înțeleagă sau să dorească. Termenul ar avea și o semnificație culturală: potrivit unor cercetători, conceptul de confidențialitate disting cultura anglo-americană de cultura vest-europeană, precum italiană, germană sau franceză. Cu toate acestea, există prea multe puncte în comun între cele două, în special din punctul de vedere al rolului informațiilor personale în cadrul companiei.


Clearwater AI, un startup de recunoaștere facială care a folosit rețelele de socializare pentru cules imagini, a fost folosit de cel puțin 600 de agenții de aplicare a legii, polițiile mai multor state, potrivit unui raport al New York Times.

Dezvoltatorii de software s-au bazat pe actualii și foștii oficiali republicani pentru a vinde software-ul agențiilor de aplicare a legii.

Se pare că agențiile au puține informații despre originea inteligenței artificiale a Clearwater, care a încălcat probabil politicile site-urilor precum Facebook, Twitter, Instagram și YouTube pentru crearea bazei sale de date cu miliarde de fotografii.

A existat o preocupare din ce în ce mai mare cu privire la utilizarea de către agențiile de aplicare a legii a tehnologiilor de recunoaștere facială, în special cu privire la temerile că instrumentele au prejudecăți rasiale.

Sute de agenții de aplicare a legii din Statele Unite și din lume au folosit acest startup de recunoaștere a feței pentru a rezolva cazurile de infracțiuni, dar se știe puține despre software.

Potrivit New York Times, software-ul – Clearview AI – este o colaborare între Hoan Ton-That, un nativ australian care s-a mutat în Statele Unite în 2007 și Richard Schwartz, fost asistent al fostului primar al orașului New York, Rudy Giuliani.

Primele două căi s-au mutat la Institutul Manhattan, un think tank conservator, potrivit Times.

Kirenaga Partners, o mică firmă de capital privat din New York, este, de asemenea, unul dintre primii investitori în Clearview AI, care a primit și finanțare de la capitalul de risc Peter Thiel, potrivit raportului. Thiel – primul important investitor extern Facebook pentru CNN – este încă în administrația Facebook.

Când un utilizator încarcă o fotografie în aplicație, aceasta poate fi utilizată de peste 600 de agenții de aplicare a legii, Clearview AI scanează pozele din catalogul său de miliarde de fotografii pe care le-a adunat de pe site-urile de socializare, de obicei cu încălcări ale termenilor acestor site-uri de servicii,  privind privacy, conform The Times. Apoi arată rezultatele oricui plătește bine.

Clearview nu a împărtășit ce agenții de aplicare a legii au folosit instrumentul său. În plus față de sute de agenții de aplicare a legii, compania și-a vândut software-ul către companii private, potrivit Times.

În conformitate cu raportul, agențiile de aplicare a legii locale și naționale au confirmat că au folosit software-ul pentru a ajuta la rezolvarea infracțiunilor, de la vânzare ilicită la omor până la terorism. Oficialii legii au spus că nu au prea multe cunoștințe despre cine a dezvoltat Clearview AI sau despre cum a funcționat software-ul, potrivit raportului.

Facebook spune că investighează Clearview AI după raportul Times

Se presupune că fondatorii aplicației au început să comercializeze serviciul de aplicare a legii pentru minimum 2.000 USD. Conform informațiilor, fondatorii s-au bazat pe foștii și actualii oficiali republicani pentru a apela la agențiile de aplicare a legii cu privire la utilizarea serviciului la prețuri mici sau, în unele cazuri, la o versiune de proces gratuită a software-ului.

Când a fost analizat de The Times, codul de bază al aplicației a dezvăluit, de asemenea, că software-ul a fost proiectat să funcționeze cu tehnologia de realitate augmentată, ceea ce înseamnă că cineva care poartă ochelari sau ochelari speciali ar putea utiliza potențial Clearview AI pentru a determina instantaneu detaliile, inclusiv identitatea și adresa unei persoane. Ton-That a declarat pentru Times că firma sa dezvoltă tehnologia cu realitate augmentată ca prototip, dar că nu are de gând să o dea public.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Facebook a declarat pentru Business Insider că administrația va investiga Clearview AI în urma raportului.

„Ștergerea informațiilor de pe Facebook sau adăugarea lor într-un director este interzisă de politicile noastre, așa că analizăm reclamații cu privire la această companie și vom lua măsuri adecvate dacă aflăm că acestea încalcă regulile noastre”, a spus purtătorul de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt al Facebook nu a comentat investiția lui Thiel în startup, deși a indicat faptul jurnaliștilor Business Insider într-o declarație a purtătorului de cuvânt al lui Thiel dată la Times.

„În 2017, Peter a donat unui tânăr talentat fondator 200.000 de dolari, pe care l-a transformat în acțiuni Clearview AI doi ani mai târziu”, a declarat Jeremiah Hall, purtătorul de cuvânt al lui Thiel, potrivit The Times. „Aceasta a fost singura contribuție a lui Peter; nu este implicat în companie.”

După cum a menționat Times, Thiel a obținut faima pentru finanțarea procesului Hulk Hogan care a falimentat Gawker. Thiel și Ton-That au primit ambele acoperiri negative asupra Gawker, potrivit raportului Times.

Purtătorii de cuvânt ai altor platforme de socializare utilizate de Clearview AI, precum Twitter, YouTube, Instagram și Venmo, au confirmat pentru Times că baza de date de imagini de pe site-urile sale a încălcat politicile corporative. Twitter a mers cu un pas mai departe, spunând la Times că este împotriva politicii să se folosească imagini de pe platforma sa de recunoaștere a feței.

Când Times a cerut unei agenții de poliție să își fotografieze reporterul prin intermediul software-ului, reprezentanții Clearview AI, care au ignorat anterior solicitările de informații, au contactat agențiile de aplicare a legii pentru a întreba dacă acestea sunt disponibile și pentru mass-media.

The Times a concluzionat că firma a urmărit cu atenție reporterul Kashmir Hill și că Clearview AI a putut vedea ce caută agenții de ordine și când caută.

Îngrijorările legate de tehnologia recunoașterii faciale au fost mult timp centrate pe problemele de confidențialitate și prezumțiile de prejudecăți rasiale în tehnologie. În decembrie 2019, un studiu publicat de Institutul Național de Standarde și Tehnologie a descoperit că tehnologia de recunoaștere facială a avut prejudecăți rasiale, care în general au avut o perioadă mai febrilă în identificarea persoanelor și a femeilor care nu sunt albe.

Reprezentantul Alexandria Ocasio-Cortez, un democrat din New York, și-a exprimat miercuri îngrijorarea cu privire la tehnologia recunoașterii faciale, în cadrul unei reuniuni a Comitetului de monitorizare și reformă.

„Sunt câteva lucruri din oglinda neagră a vieții reale pe care le vedem aici”, a spus Ocasio-Cortez, referindu-se la seria de succes britanică Netflix care se dezvoltă adesea în aspectele distopice ale tehnologiei.

În ciuda îngrijorărilor cu privire la această tehnologie, agențiile de aplicare a legii din Statele Unite au adoptat această tehnologie controversată, potrivit rapoartelor Business Insider, deși utilizarea nu este adesea reclamată datorită naturii anchetei poliției.

Dar, pe lângă riscurile și controverse tipice asociate cu utilizarea tehnologiilor de recunoaștere facială, Clearview AI prezintă noi riscuri, deoarece imaginile potențial sensibile sunt împărtășite de forțele de ordine prin software cu puține cunoștințe despre modul în care compania își gestionează datele.

După cum a menționat Times, agențiile de poliție au acces la tehnologia de recunoaștere facială de zeci de ani, deși instrumente precum Clearview AI nu limitează căutările la bazele de date guvernamentale, ceea ce a fost mult timp o limitare pentru software-ul de recunoaștere facială a forțelor poliției.

Clearview AI a declarat că software-ul său a fost eficient aproximativ 75% din timp, deși, după cum a menționat The Times, este imposibil să se determine câte rezultate false oferă serviciul, deoarece nu a fost testat de către terți.

Unele recomandări: nu publicați fotografii cu valizele la ușă cum plecați în vacanță, hoții au internet. Nu publicați fotografii cu copiii voștri, mai ales dezbrăcați, site-urile pedofililor sunt pe fază. Nu publicați detalii din casa voastră, viața sau intimitatea. Deosebiți pozele din spațiul public cu cele din spațiul privat și alegeți să expuneți doar primele.

Odată ce vă luați libertatea de expune orice, nu pretindeți și privacy.

Cei mai buni apărători ai drepturilor voastre sunteți chiar voi înșivă.

Atenție, nu doar acest soft copie imagini și postări, multe alte țări au dezvoltat astfel de softuri cum ar fi Rusia, China, U.E., ș.a.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.