Piețele chineze continuă să vândă lilieci – în timp ce Beijingul sărbătorește „victoria” asupra coronavirusului

Piețele chineze continuă să vândă lilieci și animale, sacrificate pe podelele îmbibate de sânge – în timp ce Beijingul sărbătorește „victoria” asupra coronavirusului

Câinii și pisicile îngrozite stau înghesuite în cuști ruginite. Liliecii și scorpionii scoși la vânzare ca medicament tradițional.

Iepurii și rațele sacrificate și jupuite unul lângă altul pe o podea de piatră acoperită cu sânge, murdărie și resturi de animale.

Acestea au fost scenele profund tulburătoare de ieri, când China și-a sărbătorit „victoria” asupra coronavirusului prin redeschiderea piețelor de carne.

Locurile sumbre de tipul celor în care au început pandemia în urmă cu trei luni, fără nicio încercare aparentă de a ridica standardele de igienă pentru a preveni un viitor focar.

În timp ce pandemia care a pornit la Wuhan a forțat oamenii din întreaga lume să se închidă în casă, un corespondent de la DailyMail a văzut ieri mii de clienți care se îndreptau spre o mare piață interioară din Guilin din sud-vestul Chinei.

Aici, cuștile din diferite specii erau îngrămădite una peste alta. Pe o altă piață de carne din Dongguan, sudul Chinei.

Un alt corespondent a fotografiat un negustor care s-a întors la muncă joi cu o pancartă publicitară, despre care se crede că a fost cauza focarului inițial din Wuhan, împreună cu scorpioni și alte vietăți.

Scene șocante au apărut atunci când China a ridicat, în sfârșit, măsurile de izolare la nivel național și a încurajat oamenii să revină la viața normală de zi cu zi pentru a stimula economia în criză.

Statisticile oficiale au indicat că practic nu au existat noi infecții.

Ieri, piața Guilin era plină de cumpărători, cu carne proaspătă de câini și pisici, un fel de mâncare tradițională de iarnă.

„Toți cei de aici cred că epidemia s-a terminat și nu mai este nicio îngrijorare. Acum este doar o problemă străină în ceea ce îi privește”, a declarat unul dintre corespondenții din China.

Corespondentul care a vizitat Dongguan a spus: „Piețele au început să funcționeze exact ca înainte de coronavirus.”

„Singura diferență este că agenții de pază încearcă să oprească pe oricine să facă poze, fapt care nu s-ar fi întâmplat până acum.”

Văzând cum unii asiatici consumă absolut orice vietate, îți vine greu să spui ”poftă bună”

Primele cazuri de coronavirus au fost înregistrate pe o piață din Wuhan, dar focarul a fost ascuns timp de săptămâni de către oficialități, iar informatorii au fost reduși la tăcere, inclusiv Dr. Li Wenliang, 33 de ani, care a murit ulterior de coronavirus.

Acum, după o scădere dramatică a ratelor de infecție în China, guvernul de la Beijing promovează teorii ale conspirației conform cărora epidemia nu a început deloc în China.

O poveste discreditată, împărtășită pe larg pe platforma de socializare chineză Weibo, spune că virusul corona a fost detectat pentru prima dată în Italia în noiembrie 2019.

Între timp, oficialii chinezi au promovat teorii ale conspirației nefondate conform cărora armata americană a adus virusul pe tărâmurile sale.

Singurul oraș chinez încă blocat ieri a fost Wuhan, dar ieri au început să fie ridicate restricțiile, trenurile de mare viteză fiind autorizate să funcționeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.