A ajuns și la Roma! Boovie, festivalul de book-trailere dedicat tinerilor cititori, vrea sa integreze elevi români din străinătate în activitățile extrașcolare organizate în România

Cu toții auzim că tinerii nu mai citesc, nu-i așa? Acesta este unul dintre principalele motive care duc la rezultate atât de slabe la examene importante precum bacalaureatul. Și totuși, o motivație potrivită produce schimbări autentice!

Boovie este acea motivație! În 2015, Carmen Ion, profesor de limba română din Focșani, a conceput un proiect de educație integrată, din disperata nevoie de a i convinge pe liceeni să citească din și cu plăcere un concurs pe echipe, la nivel de clasă, în care elevii au combinat lectura cu abilitățile și mijloacele multimedia.

Cum a apărut Boovie

Construit ca un festival, Boovie propune o nouă metodă de abordare a cărților, prin transformarea lor în book trailere, de către echipe formate din elevi, coordonate de un
profesor.

Se adresează atât elevilor de liceu, cât și celor de gimnaziu și presupune: formarea unei echipe de 7, 11 membri; realizarea integrală a unui trailer după citirea romanului
suport (scenariu, regie, interpretare, montaj etc.); evaluarea trailerului de către un juriu de specialitate care stabilește câștigătorii.


Profesor Carmen Ion a sosit astăzi la Roma unde, duminică 9 februarie 2020, începând cu ora 14.00, la Centro Culturale Giorgio Morandi din Viale G Morandi snc, se va desfășura prezentarea și popularizarea proiectului Boovie.

Eveniment organizat de Asociația Grow Up Project împreună cu Asociația Părinților Români din Italia ADGRI condusă de Constatin Șorici. S-au alăturat inițiativei și o suită de asociații din centrul Italiei, membre F.O.R.I sau partenere în diverse acțiuni destinate comunității, integrării și a bunelor relații cu alte comunități. Vor participa la prezentare alături de copii, părinți, profesioniști în domeniul social și educațional, scriitori și jurnaliști.

Firește, protagoniștii acestui eveniment vor fi copiii, cei cărora le este destinat festivalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.