A fost găsit orașul biblic Emmaus, care este conectat la învierea lui Isus și la Chivotul Legământului

Este posibil să fi fost găsit orașul biblic Emmaus, care este conectat la învierea lui Isus și la Chivotul Legământului.

Arheologii din Israel ar fi descoperit orașul biblic Emmaus, care este legat de învierea lui Isus și Chivotul Legământului.

Haaretz relatează că arheologii au descoperit rămășițele unei fortificații vechi de 2.200 de ani în Kiriath-Jearim, o colină de la marginea Abu Ghosh, un sat din apropierea Ierusalimului.

Fortificația datează din perioada elenistică când influența greacă antică în regiune a fost puternică. Profesorul Israel Finkelstein de la Universitatea din Tel Aviv a declarat pentru Haaretz că zidurile au fost reparate în perioada ulterioară a stăpânirii romane în primul secol d.Hr.

Finkelstein și colaboratorii săi cercetători sugerează că situl poate fi celebrul oraș biblic sau satul lui Emmaus. Conform tradiției creștine, Isus a apărut la doi dintre apostolii săi pe drumul către Emmaus după răstignirea și învierea sa.

În Luca 24: 13-35, Emmaus este descris ca fiind la aproximativ 7 mile de Ierusalim. Aceasta corespunde distanței dintre Kiriat-Jearim, Abu Ghosh și Ierusalim.

Emmaus este descris și în poveștile antice drept un oraș fortificat la vest de Ierusalim. Situl Kiriat-Jearim este situat la vest de Ierusalim.

Kiriath-Jearim este menționat și în Biblie ca fiind unul dintre locurile în care a stat Chivotul Legământului. Anul trecut, Finkelstein și colegii cercetători au raportat că situl Kiriath-Jearim este dealul de la marginea Abu Ghosh.

Ultimele cercetări sunt descrise într-un articol care va fi publicat în revista „Noi studii în arheologia Ierusalimului și a regiunii sale”.

Totuși, și alte locuri au fost sugerate ca sit al lui Emmaus, cum ar fi vechiul oraș bizantin Emmaus Nicopolis și satul modern Motza, potrivit Haaretz.

Săpăturile de la Kiriath-Jearim este un proiect comun al Universității din Tel Aviv și al College de France, susținut de familia Shmunis din San Francisco. Finkelstein, care conduce proiectul împreună cu Thomas Romer și Christophe Nicolle de la College de France, a declarat că ultimele descoperiri oferă o privire fascinantă asupra rolului site-ului în lumea antică.

„Rezultatele de la Kiriath-Jearim sugerează rolul său pe termen lung în protejarea abordării Ierusalimului”, a explicat el, prin e-mail. „Acest lucru poate fi văzut în epoca fierului, în perioadele elenistice și în cele romane. Perioada elenistică și cea romană continuă să arunce lumină asupra subiectului mult dezbătut al poziției lui Emmaus din Noul Testament „.

Celebrul arheolog israelian este faimos pentru că a adoptat o abordare „bazată pe dovezi” a cercetării sale, care recunoaște complexitatea textelor biblice. „Citind Biblia, este important să distingem faptele istorice de pozițiile ideologice / teologice ale autorilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.