A început consiliul european de vară

Autoritatea Bancar-Europeană și Agenția Europeană a Medicamentului

Există o înțelegere cu privire la două agenții europene importante care vor fi găzduite de Germania și Franța după ieșirea Marii Britanii din Uniune.

Este vorba despre de Autoritatea Bancar-Europeană și Agenția Europeană a Medicamentului. Potrivit unor surse europene, prima ar urma să se mute în Germania, iar a doua în Franța. O decizie nu se va lua acum, ci în toamnă, când statele membre vor trebui să se exprime prin vot, fie în urma unui punctaj care se va realiza.

„Avem o agendă foarte bogată. Aș menționa, poate, dintre toate temele care sunt astăzi pe ordinea de zi una care e, poate, mai deosebită și anume așa-numitul PESCO, deci colaborarea structurată pe securitate și apărare externă. Aici, România este foarte interesată, fiindcă dorim să existe o colaborare strânsă între toate statele membre ale Uniunii și noi o să ne aducem aportul aici, dar, evident, cu aceeași mențiune pe care am făcut-o și cu altă ocazie. Nu vrem să dezvoltăm un paralelism cu NATO, ci vrem să dezvoltăm structuri care, pe de-o parte, satisfac nevoile Uniunii, pe de altă parte, se completează și nu se concurează cu structurile NATO”, a declarat președintele Klaus Iohannis, cu puțin timp înainte de startul summitului de la Bruxelles.

Potrivit programului anunțat de Administrația Prezidențială, la ora 16:30 este programată prima sesiune de lucru a Consiliului European, urmată la ora 20:00 de un dineu de lucru al șefilor de stat și de Guvern. La ora 23:30 se reia sesiunea de lucru a Consiliului European, care va continua și vineri, de la ora 11:00.

Tot vineri, de la ora 10:30, președintele Klaus Iohannis va avea, la Bruxelles, convorbiri cu președintele Franței, Emmanuel Macron.(infoalert.ro)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.