A început Green Bee, programul de ecologie pe înțelesul copiilor

Green Bee, programul de educație ecologică pentru cei mici, a început astăzi și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Într-o navă spațială, echipajul, format Căpitanul Raxo și Secundul Noni, îi va învăța pe copii despre sistemul solar, resurse sau poluare. Pe parcursul activității, copiii se vor juca de-a micii astronauți care au ca misiune salvarea Planetei. 

Proiectul este dezvoltat de Asociația Green Revolution și Kaufland România. Organizatorii spun că prin acestă acțiune doresc să schimbe atitudinea copiilor față de mediul înconjurător, prin intermediul unei abordări interactive a ecologiei. Green Bee se va desfășura în perioada 23 martie – 17 decembrie 2017 și va aduce o serie de noutăți și provocări pentru copii. Reprezentanții proiectului speră ca cei mici să dobândească cunoștințe despre ecologie și să-și dezvolte deprinderi responsabile față de mediul înconjurător.

„Proiectul Nava spațială Green Bee are o abordare inovativă, deoarece aduce ceva foarte nou în România: asigură accesul într-un spațiu multimedia și o învățare prin experiența proprie a copiilor. Îmbină într-un mod unic două componente importante pentru generația viitoare: educația și protecția mediului”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR, Kaufland România.

De asemenea, organizatorii cred că un lucru foarte important este ca cei mici să fie informați despre impactul activităților umane asupra mediului.

,,Educația copiilor într-un spirit responsabil față de mediu este o componentă importantă a dezvoltării sustenabile și ne-a preocupat încă de la începutul activității noastre. În cele patru sezoane, peste 30.000 de copii ne-au vizitat nava Green Bee și au învățat cât de important este să protejam mediul în care trăim. Apelând la spiritul ludic al copiilor, ne dorim ca generațiile viitoare să înțeleagă importanța grijii față de mediu și să se implice activ în acțiuni concrete prin care să se îngrijească de mediul în care trăiesc ”, a declarat Raluca Fișer, Președintele Asociației Green Revolution

Nava spațială Green Bee este poziționată  în parcul Tineretului, zona Rozariu. Cei mici sunt întâmpinați de echipajul navei, Căpitanul Raxo și Secundul Noni, de luni până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Intrarea este gratuită. Potrivit organizatorilor, până în prezent, în nava Green Bee au fost peste 30.000 de copii. În total, în cele patru ediții, cei mici au petrecut peste 4.000 de ore învățând noțiuni despre ecologie. 

Cei interesați pot găsi mai multe detalii pe: www.green-bee.ro sau www.facebook.com/GreenBeeProject, www.greenrevolution.ro.

Facebook Comments