A pariat – și a pierdut – pe fiul său, un copil de 3 ani – cum a fost pedepsit…

O poveste șocantă vine din Bihar, nord-estul Indiei: un tată obsedat de jocuri de noroc, Santosh Kumar, după ce a petrecut vremea irosind o avere a ajuns să parieze – și a pierdut – pe fiul său, un copil de doar 3 ani.

În ciuda gravității gestului, tatăl iresponsabil a fost pedepsit doar cu 50 de genuflexiuni. Vestea a fost lansată săptămâna trecută de numeroase media indiene.

Pariul și pedeapsa

În ultimele zile, Santosh Kumar, originar dintr-un mic sat din Muzaffarpur, după ce a pierdut toate bunurile sale la jocuri de noroc, a ajuns la punctul pariului pe fiul de doar trei ani.

Un pariu disperat și nebun, care nu i-a fost util: Kumar, de fapt, a pierdut totul, și nu și-a venit în fire până când adversarul lui de joc, Ram Bhajan SAH, nu s-a ridicat și a luat copilul.

În acest moment, tatăl, a început să protesteze spunând că nu îi va da copilul.

Rezultatul a fost o dispută hotărâtă care, de fapt, a împărțit satul. Mulți oameni s-au poziționat de partea lui Ram Bhajan Sah, susținând că datoriile legate de la jocurile de noroc trebuie să fie întotdeauna onorate, în timp ce alți au luat apărarea părintelui.

Pentru evitarea problemelor de ordine publică, instanța locală a trebuit să intervină, care a emis o sentință foarte specială.

Santosh Kumar a fost condamnat la 50 de genuflexiuni în timp ce pntru Ram Bhajan SAH doar 25. După sentința inițială, cei doi jucători, s-au împăcat și au jurat să nu mai cadă în aceeași greșeală.

Shivpati Devi, primarul satului, supărat de incident, a concluzionat: „Jocurile de noroc, de acum înainte, vor fi interzise și pe cei care le practică îi vom pedepsi sever.”

Ce s-a întâmplat acum câteva săptămâni, deși incredibil, are precedente

În 2014, în Bihta, un om a pariat și a pierdut soția. În timp ce în 2007, o fată de douăzeci și cinci de ani a decis să se parieze pe sine la zaruri.

Jocurile de noroc în India

O mare parte a jocurilor de noroc din India este strict reglementată de stat. Numai loteriile și cursele de cai sunt, de fapt, guvernate de guvernele statelor individuale. O lege datând din 1867, de fapt, interzice gestiunea jocurilor private. Organizatorii sunt pedepsiți cu amendă de 200 de rupii și până la trei luni de închisoare.

În ciuda limitărilor puternice, se estimează însă că, piața indiană a jocurilor de noroc este în jur de aproximativ 60 de miliarde de dolari pe an. Adaptare după https://it.blastingnews.com/