A reparat 600 de gropi în asfalt în memoria fiului său, mort într-un accident rutier

Povestea unui om de afaceri indian care cinsteşte memoria fiului său reparând străzile din Mumbai a făcut înconjurul lumii.

Dadarao Bilhore şi-a pierdut fiul acum 3 ani într-un accident rutier petrecut în Mumbai, din cauza unei gropi în asfalt. Era cu un prieten pe o motoretă când au intrat într-o groapă şi au zburat pur şi simplu prin aer. Tânărul de numai 16 ani şi-a zdrobit capul de asflat şi a murit la spital.

Mumbai este capitala financiară şi cinematografică a Indiei, dar este celebru şi pentru calitatea extrem de proastă a drumurilor – a fost propus chiar pentru Cartea Recordurilor ca oraşul cu cele mai multe gropi, peste 27.000 conform statisticilor neoficiale. De vină sunt şi ploile musonice, care afectează constant infrastructura rutieră a Indiei, dar şi reparaţiile de proastă calitate. Imagine: AFP

Bilhore, un prosper om de afaceri, a decis, după moartea fiului său, că trebuie să facă ceva pentru a remedia problema. Din 2015 şi până azi a astupat 600 de gropi din asfalt – unele singur, altele cu ajutorul voluntarilor. A devenit astfel un erou local.

„Munca mea îmi dă puterea să trec peste durere şi oriunde simt că fiul meu e cu mine”, spune Bilhore, citat de AFP. „Cât timp sunt viu şi pot merge, o să fac tot ce pot ca să scap de aceste gropi”.

În fiecare zi, 10 oameni mor în India în accidente produse de gropile şi denivelările de pe drumuri. Sursa:a1.ro