Abuzurile poliției în Catalonia, ONU solicită Madridului o investigație imparțială

catalonia

Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului, Zeid Raad Al Hussein, a declarat că a fost foarte supărat de ceea ce sa întâmplat. Purtătorul de cuvânt al UE: „Violența nu este niciodată răspunsul”. Puidgemont solicită medierea internațională.

Guvernul spaniol lansează o anchetă privind violențele comise de poliție în timpul referendumului privind independența Cataloniei, în ciuda veto-ului de la Madrid.

A solicitat acest lucru  Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Raad Al Hussein, care a spus că a fost foarte supărat de ceea ce s-a întâmplat. „Răspunsul autorităților pentru aplicarea legii trebuie să fie întotdeauna proporțional și necesar, cerând autorităților să asigure investigații imparțiale”.

UE: „Violența nu este niciodată răspunsul potrivit” – „Violența nu poate fi niciodată un instrument în politică”. Acest lucru a fost declarat de către purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, răspunzând celor de la conferința de presă când a fost întrebat dacă a simțit utilizarea proporțională a forței de către poliția spaniolă în timpul referendumului pentru independența Cataloniei.

„Aceasta este o problemă internă în Spania, care trebuie să fie gestionată de ordinea constituțională din Spania”, a adăugat el. Schinas a subliniat că „în conformitate cu Constituția spaniolă, votul în Catalonia nu a fost legal. În cazul în care referendumul a fost organizat în conformitate cu constituția spaniolă, teritoriul ar rămâne în afara UE.“

Puidgemont către UE: „Este o problemă europeană“ – Uniunea Europeană «trebuie să  înceteze privitul în altă parte» față de aceste «încălcări» ale Cartei europene a drepturilor fundamentale, deoarece nu este numai o problemă internă, ci și una europeană. ” Deci, guvernatorul din Catalonia, Carles Puigdemont, în urma unei reuniuni speciale a guvernului catalan, convocată ca urmare a evenimentelor de ieri din Catalonia, unde, conform Generalitat, în timpul referendumului au fost înregistrate 893 răniți în urma acțiunilor poliție.

Puidgemont solicită medierea „internațională“ – Puigdemont a făcut apel, de asemenea, pentru mediere „internațională“, în criza cu Madrid și a cerut retragerea tuturor ofițerilor de poliție trimiși de la Madrid, pentru a încerca să împiedice celebrarea referendumului, stabilit ilegal de Curtea Constituția Madridului.