Accesul cu autovehicule în centrul Romei: vin vremuri grele!

Mai întâi vă informăm asupra faptului că, Duminică, 10 februarie, va fi încă o duminică ecologică, deci interzis accesul autovehiculelor în zona verde.


De la 1 Aprilie 2019 Roma, va fi închisă zona de trafic limitat A1,  zisă și ”Tridentul” pentru autoturisme și motociclete: porțile electronice și amenzi. (…nu vă bazați că ar fi ziua păcălelilor, ca să nu rămâneți voi păcăliții…)

În termen tehnic se numește ZTL A1, în termeni mai practici Tridentul. Pentru cetățeni, este zona centrului istoric al Romei delimitată de Via del Corso, Via del Babuino, Via Di Ripetta, cu străzile interioare anexate.

Ei bine, din luna aprilie va deveni, de data aceasta pe bune, în afara accesului pentru trafic. De la 1 aprilie, de fapt, faza de pre-exercițiu va începe să detecteze accesul vehiculelor, motorete și motociclete care nu sunt autorizate, prin porțile electronice ale zonei cu trafic limitat ale Tridentului, ZTL A1.

Închiderea traficului din zonă este, de fapt, deja planificată, votată și operațională de pe vremea mandatului primarului Ignazio Marino (octombrie 2014). Dar au lipsit timp de 3 ani și jumătate porțile electronice și sancțiunile în consecință, pentru ”curajoși”, toleranță!… Un Trident închis traficului, care numai închis nu a fost. Va fi deci, începând cu prima zi de aprilie.

Mai întâi, vor plasa polițiști timp de 30 de zile, apoi porțile electronice și desigur …amenzile.

În această etapă, fiecare intrare va fi păzită de patrulele poliției locale din capitala Romei pentru o perioadă de 30 de zile. La sfârșitul acestei prime faze, sistemul de control pentru detectarea accesului automat va intra în exercițiu efectiv, permițând respectarea deplină a disciplinei deja avute în vedere, și sancționarea autovehiculelor, motocicletelor și motoretelor care nu au un permis să intre în zonă.

Orarul:
Porțile electronice vor fi active de luni până vineri (excluzând sărbătorile) de la 6,30 la 19.00 și sâmbăta (excluzând sărbătorile) de la 10.00 la 19.00.

Ministerul Infrastructurilor și Transporturilor a autorizat înlocuirea tehnologiei instalate, care permite detectarea și sancționarea autovehiculelor neautorizate.

Cine poate intra în Trident

Accesul și parcarea vor fi permise titularilor de permis/autorizare ZTL A1 și tuturor categoriilor speciale, cum ar fi, de exemplu: lucrătorii de noapte, mașinile de serviciu pentru cei cu handicap, transportul public (taxi, autobuz, NCC), vehiculele pentru ceremonii religioase direcționate spre locurile de cult din interiorul ZTL a1, forțele de poliție și alte categorii. O altă noutate fundamentală este faptul că limitarea se va aplica, de asemenea, motocicletelor și scuterelor celor nerezidenți care, cu mici excepții, rămân în afara ZTL A1.

Acest lucru va permite un control și mai strict în Trident și respectarea deplină a normei deja în vigoare, de ani de zile, pentru a proteja una dintre cele mai valoroase zone ale orașului.

Pentru informarea mai precisă a cetățenilor a fost pregătită o campanie de comunicare de către cei de la serviciile Primăriei Roma pentru mobilitate, declară consilierul comunal, Linda Meleo. (sursa: romatoday.it)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.