Acciaroli este un sat italian în care 81 dintre cei 700 de locuitori au trecut de 100 de ani.

Prin acest lucru, localitatea și cetățenii săi au intrat în atenția oamenilor de știință și a întregii lumi. Acciaroli este parte a unei zone de coastă neindustrializată, cu peisaje fermecătoare, care are, acum, statutul de parc național. Detalii apasă aici pe wikipedia

Mai mult de 1 din 10 localnici au trecut pragul de 100 de ani. Șase luni au petrecut oamenii de știință de la Univeristatea Sapienza din Roma și de la San Diego School of Medicine, pentru a studia stilul de viață al oamenilor din Acciaroli, intrigați de numărul mare de centenari din localitate.

Printre locuitorii din Acciaroli sunt foarte rare afecțiunile cardiace, demența și, în general, acele boli cronice asociate înaintării în vârstă. Deci, nu numai că oamenii de acolo trăiesc mult, dar se bucură și de o bătrânețe activă, caracterizată de o bună stare de sănătate. Acciaroli este o localitate în care actualii tineri au mari șanse să devină centenari.

În urma unor cercetări amănunțite a reieșit că secretul longevității locuitorilor din Acciaroli este dieta mediteraneană în care, printre altele, un rol important îl are consumul sporit al unui condiment: rozmarinul!

Vestea bună e că nu-i neapărat nevoie să te muți la Acciaroli, pentru a studia și aplica – dacă îți dorești acest lucru, lecția de viață lungă a cetățenilor din splendida localitate italiană. Totuși, îți va fi mai ușor să trăiești asemenea lor într-o localitate mai mică, rurală!

(vezi mai multe și mai interesante detalii apăsând aici: Cunoaște lumea)

_________________________________________

Orice sugestie sau comentariu ne-ar ajuta să îmbunătățim ziarul. Iar dacă poți considera articolul interesant și demn să îl afle și alții, te rugăm să îl distribui, ai aici mai jos butoanele anume. Mulțumim.