Acest sportiv ar putea deveni primul ”amputat” american care va concura la Jocurile Olimpice

Acest sportiv ar putea deveni primul amputat american care va concura la Jocurile Olimpice

Blake Leeper nu a lăsat niciodată lipsa picioarelor să-l împiedice să-și continue pasiunea pentru sport și se chinuie acum să devină primul amputat american care va participa la Jocurile Olimpice. Scrie goodnewsnetwork.

De când Leeper și-a descoperit pasiunea pentru atletism, la facultate, a continuat să devină campion paralimpic și medaliat internațional de argint și bronz.

În ciuda acestor rezultate, a dublei amputări, de la vârstă de 30 de ani i s-a refuzat șansa de a concura pentru echipa SUA la Olimpiada de la Tokyo 2020 împreună cu sportivi cu abilități, deoarece World Athletics a stabilit că paletele sale de curse protetice i-au oferit un avantaj nedrept față de concurenții săi.

„Decizia World Athletics de a mă împiedica să particip la Campionatele Mondiale a fost o lovitură serioasă pentru toți sportivii cu dizabilități, dar nu mă voi descuraja. Am încredere în CAS să recunosc că nu am niciun avantaj față de sportivii cu abilități”, a spus Leeper într-o notă.

”Vreau doar o șansă bună de a concura. Din câte îmi amintesc, am visat să particip la Jocurile Olimpice cu cei mai buni alergători din lume și eu m-am dovedit capabil să concurez cu ei. Dar voi avea nevoie de ajutorul Curții … pentru a-mi transforma visele în realitate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.