Achitat după șase ani de detenție – nevinovat, fusese condamnat la închisoare pe viață

Pasquale Palumbo, de 55 de ani, a fost eliberat din Penitenciar prin decizia Curții de Casație după 6 ani de închisoare pentru crimă.

Omul care, în Savona, administra propriul bar împreună cu soția și fiicele sale, a fost achitat de Curtea de Casație pentru prima dată când judecătorii au anulat sentința la închisoare pe viață, dispunând repetarea procesului. O nouă sentință a ajuns la pedeapsa de 24 ani, care a fost anulată acum.

Faptele: în 2003, Gioacchino Lombardo, în vârstă de 51 de ani, a fost găsit mort în zona Pavese. Pentru crimă, fiul, care se declarase vinovat (16 ani), iar cei trei frați Palumbo și prietenii sai (de 30 de ani) au fost condamnați cu ritual abreviat. Pasquale însă …a spus mereu că este nevinovat. El a fost condamnat doar pentru prezența telefonului său mobil la locul crimei, dar el s-a apărat întotdeauna spunând că telefonul a fost folosit de un frate. Curtea Supremă acum l-a achitat dar …el a executat deja 6 ani de închisoare… pentru o crimă pe care nu a comis-o.