Acidul hialuronic – pentru reîntinerirea pielii

Odată cu trecerea anilor, toţi îmbătrânim şi acest lucru e mai vizibil la nivelul feţei, gâtului şi decolteului. Epidermul se subţiază, fibrele de colagen şi elastină din derm se degradează şi ridurile se adâncesc. În hipoderm ţesutul adipos se îngustează şi obrajii “se lasă”.
Trebuie să precizăm că nu doar timpul este principalul duşman al pielii, ci şi bagajul genetic, activitatea hormonală (scăderea titrului de estrogeni la menopauză), îmbătrânirea musculară, expunerea la razele solare (UVA şi UVB), fumatul, stresul, alimentaţia necorespunzătoare.
Şi dacă nu am făcut nimic pentru că nu am ştiut cum să prelungim «tinereţea pielii» acum e momentul să profităm de cele mai noi descoperiri ale medicinei estetice: filler-ele.

Ce sunt acestea şi când sunt utilizate?
Filler-ele sunt substanţe macromoleculare capabile să păstreze apă şi să-şi mărească astfel volumul, corectând o depresiune a pielii( riduri, şanţuri). După colagenul de origine animală sau umană, au apărut pe piaţă diferite preparate de acid hialuronic cu origine non-animală, care nu necesită testare în prealabil. Acidul hialurónic se află în corpul nostru , dar cu trecerea timpului scade sinteza lui şi pielea îşi pierde elasticitatea şi vitalitatea.

Acidul hialurónic de origine non-animală este folosit atât pentru reîntinerirea pielii, cât şi pentru augmentare facială. În funcţie de ce dorim să corectăm vom alege tipul macromolecular.
Ce se poate corecta cu un filler ca acidul hialuronic?
Pot fi corectate ridurile de expresie de la nivelul frunţii (în asociere cu toxina botulinică, când e cazul), ridurile de la nivelul buzelor, linia de marionetă, ridurile de la nivelul gâtului; se poate efectua un lifting al sprâncenelor ( în asociere cu toxina botulinică), pot fi reconturaţi pomeţii şi obrajii, ovalul feţei.
Când este injectat imediat sub piele, acidul hialurónic întinde pielea, o tonifică şi crează o imagine proaspătă, cu un aspect mai tânăr şi mai sănătos.
Beneficiile injectării acidului hialurónic durează în general câteva luni, deci nu sunt permanente. Ca atare, tratamentul se repetă la interval de 6-12 luni în funcţie de dorinţele pacienţilor. Ca efecte secundare sunt descrise: eritemul la locul injectării( dispare în 2-3 zile), prurit, edem, urticarie( rar).
Aşadar avem o nouă armă contra ceasului biologic. Brigitte Bardot spunea: “Este trist să îmbătrâneşti, dar e frumos să te împlineşti”. Depinde de fiecare din noi cum alegem să ne împlinim: cu trup şi suflet sau doar cu sufletul? (sursa medicas.ro)

Facebook Comments