Acasă Blog

Victor Ponta nu mai este Doctor! Plagiat în Pandemie! Dar ce mai contează…?!

Victor Ponta nu mai este Doctor! Plagiat în Pandemie! Dar ce mai contează…?!

Astăzi, 14 iulie, anno domini 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul: Victor Ponta a plagiat!

Cu alte cuvinte i se va retrage atât statutul, cât și diploma obținută cu multă muncă! După 8 ani de dă-i și luptă, și luptă și dăi neicusolule, s-a dat în sfârșit decizia…dar în contextul actual mai contează?! Nu!

Asta ar putea fi o știre bombă într-o lume și o situație normală, în care s-a tot vehiculat ideea JOS CU CORUPȚIA!, dar nu trăim nici într-o lume normală și nu ne aflăm într-o situație normală.

O să mă întrebați de ce. Răspunsul este puțin mai lung, dar zic că merită câteva minute din timpul vostru pentru a vă edifica.

Ne întoarcem în luna martie a acestui an, când s-a declanșat pandemia COVID-19 în România și, constrânși de situație, Guvernul a emis OUG pentru instaurarea Stării de Urgență.

De atunci și până în acest moment, s-au făcut o groază de abuzuri…atenție! abuzurile au fost de ordin politic din punct de vedere al decidenților și nu social.

Lumea a fost obligată să stea în case sau, dacă au fot obligați să iasă din case, cu țidula la purtător, altfel plătea amenzi de până la 20.000 de lei.

În nicio țară civilizată nu s-au impus astfel de reguli, dimpotrivă, s-au făcut testări masive și, implicit, izolări masive, atunci când au fost depistați pozitivi.

Vine momentul în care CCR decide că acea ordonanță prin care cei asimptomatici și cei pozitivi să fie închiși în spitalele din România, pe motiv de izolare, este ilegală și încalcă drepturile cetățenilor. Ce s-a întâmplat?

Cazurile au explodat, odată cu pacienții infectați care au vrut să fie externați.

Ba mai mult, odată cu relaxarea măsurilor, s-au dus pe apa Sâmbetei toate regulile de distanțare socială și de protecție, prin folosirea măștilor, a mânușilor, etc.

Cazurile de infectare au crescut vertiginos, având în luna iunie și iulie un record de infectări, în doar 24 de ore.

Alt moment, atenție, foarte important, este găselnița Ministerului Sănătății și, implicit, a Guvernului, cu noul proiect de lege privind carantinarea și izolarea pacienților infectați care, din păcate, în afară de multitudinea de abuzuri regăsite în lege, a devenit un INSTRUMENT POLITIC, de ambele părți a eșalonului politic.

A…! era să uit, din nefericire pentru români, toată această criză COVID-19, nu mai este demult o criză de sănătate și socială. Aaa…! nu știați?!

Criza asta a devenit un instrument politic pentru ambele tabere a eșichierului politic românesc, de foarte mult timp, dar unii dintre noi de-abia acum au realizat acest lucru.

Există o vorbă din popor care sună cam așa: Politica este o curvă!. Da, dar în general, în țările din jurul nostru este o curvă inteligentă, care, în afară că mai și ia pe ascuns, dar și dă populației.

În România noastră pitorească, Politica a ajuns nu o curvă inteligentă, ci o curvă de pe centură, de-aia de joasă speță, dacă a ajuns să se folosească de o catastrofă la nivel mondial, care a afectat peste 30.000 de români, ca sabie politică cu care…

…indiferent de spectrul politic, se taie în carne vie… în a cui carne mă întrebi?!

În carnea ta domnule cititor, cu tot respectul te anunț că din carnea ta se taie. De ce?

Pentru că TU plătești taxe și impozite, TU aduci bani la buget și, cu toate astea, ești folosit de curva politică românească ca monedă de schimb și ca și cobai pentru diferitele lor proiecte.

Așa că, iată de ce, astăzi, decizia ÎCCJ de a-i retrage titulatura și diploma de doctor lui Ponta nu mai contează, din punct de vedere profesional…

…ci doar politic în contextul în care Ponta a fost o voce acidă în toată această perioadă, pentru că vin alegerile locale și pentru că, fie că vrem, fie că nu, este un candidat puternic de care multora le este teamă. Cui?!

Tuturor… și niciunuia, în același timp. Decizia asta este un alt instrument politic și îmi certifică și cele spuse anterior.

Așa că, te las să tragi și tu concluziile, singur, urându-ți drum bun și cale bătută oriunde, dar nu în România politrucilor și cretinilor ce ne conduc destinele și accentuând faptul că nu am nicio afinitate politică cu niciun partid de idioți din România.

editorial scris de Ștefan R. Apostol

Citește știrea: Hotnews

Semiotica unei fotografii

Semiotica unei fotografii

Aș vrea să vă invit în interiorul unei fotografii. Este ca și cum ai face o invitaţie înăuntrul unui nume. Ca să intri într-un semn lingvistic ai nevoie de o disciplină care se numeşte semiotică.

Semiotica teoretic este o disciplină despre semne în general – chiar dacă e vorba de semne de circulaţie, o ştiinţă despre toate semnele posibile, care au existat şi care ar putea exista vreodată.

În  momentul în care semiotica se concentrează asupra unui semn poetic, de exemplu o operă de artă, atunci semiotica prinde o culoare poetică.

Ea este de fapt o poetică literară puţin mai profundă. Este cazul lui Bahtin, Tzvetan Todorov sau a lui Umberto Eco, nişte gânditori despre sens, mai ales despre sensul din opera literară.

Discursul lor critic era foarte simplu, puneau o întrebare despre sens şi explicau pe parcursul unui tratat faptul că nu se poate spune nimic cu sens despre sens.

Unii dintre aceşti gânditori despre sensuri, preferau termenul de conţinuturi, pentru că termenul de sens se volatiliza pur şi simplu în momentul enunţului. Ei preferau să înceapă discursul estetic cu o întrebare despre conţinutul textului.

Ce este conţinutul textului? Când pui această întrebare, devii fără să vrei un pic textualist.

Întrebarea aceasta a declanşat la nivel istoric o adevărată dezbatere culturală – ce este sensul textului, se poate reduce textul la propriul sens, care sunt limitele lecturii şi ale interpretării? Este complicat.

Când aplici semiotica pe un text literar – ajungi nişte concluzii de efect – e ca şi cum lupţi cu nişte umbre şi intri într-un labirint să găseşti drumul către tine;

concluziile semioticienilor literari sunt  un pic mai fistichii şi nu trebuie luate prea în serios, pentru că în general opera literară nu dă doi bani despre cine ce o să se întrebe peste o sută de ani despre ea.

Când aplici semiotica pe o lucrare politică, de exemplu o fotografie de guvern lucrurile se schimbă. Un singur stimul poate declanşa o avalanşă de interpretări.

Îmi amintesc de profesorul meu de semiotică dând capul pe spate în sălile de la Universitate cu efect de amfiteatru antic mai ales în momentul în care tu stai în bancă şi cel care vorbeşte cu tine este în poziţie de personaj, adică este cineva şi stă pe un fel de podium lângă catedră.

Personajele antice în amfiteatru întotdeauna aveau o poziţie privilegiată faţă de spectatori. Aveau nişte încălţări care le făceau mai înalte, unele mergeau pe catalige. Chiar şi masca viu colorată de actor, făcută din porţelan avea efecte de difuzor.

Este foarte interesant că în “Poetica” lui Aristotel nu există conceptul de personaj, acesta venind mult mai târziu pe filiera latină exact din conceptul de mască de teatru de care vă vorbeam puţin înainte.

În fine, tocmai spuneam despre fostul meu profesor de semiotică dând capul pe spate la cursurile de semiotică şi spunându-ne:

“A voi credeţi că ăsta este substantiv, păi să vedem de unde vine, pe unde pătrunde în structura gramaticală pe ce uşă? pe uşa din faţă sau uşa din dos?

Denumeşte cumva sau doar exprimă? Sau nici nu denumeşte, nici nu exprimă? Pentru că dacă nu denumeşte şi nu exprimă, este doar un element de relaţie.

Este o conjuncţie. Sau mă rog ceva, un sunet nearticulat din natură – este o interjecţie.

Să vă explic eu ce înseamnă numele, semnificaţia, sensul, conotaţie şi denotaţie. E complicat tare. Trebuie să scriu o carte despre filozofia semnului să vă explic. Te doare capul!”

În fine eu îmi prezint scuze fostului meu profesor de semiotică pentru demersul ulterior, pentru că am să vulgarizez semiotica şi am să pătrund într-o fotografie politică de tot rahatul ca să nu folosesc un cuvânt mai colorat.

Am să pătrund în plină pandemie în fotografia guvernului Orban care-l sărbătoreşte pe primul ministru chiar în incinta guvernului.

Vreau să vă spun că fotografia asta care este o imagine a trecutului nu mai are în aparenţă nicio legătură cu realitatea, în esenţă însă afectează gravitaţia realităţii ca o gaură neagră. Deşi clipa fotografiei a murit, ea este sus pe cer şi străluceşte ca o stea.

Steaua a dispărut de mult, dar lumina ei abia ajunge la noi.

Când păşeşti înlăuntrul unei fotografii se produce un efect de metalepsă, adică de atingere a unor lumi imposibile, lumea realităţii şi lumea imaginaţiei, lumea autorului şi lumea unor personaje, lumea câinilor şi lumea stăpânilor, lumea fraierilor şi lumea crimei organizate, lumea celor cu mască şi lumea celor fără mască.

O dată ajuns acolo, eşti tentat să adopţi acelaşi comportament – să bei şi tu un pahar de wiskey cu primul ministru şi de ce nu să aprinzi şi tu o ţigară pe scrumiera tinerei democraţii româneşti.

Când în plină pandemie cu întreg cortegiul de carantinări şi izolări, declaraţii şi identificări de persoane care zădărnicesc combaterea epidemiei, anchete epidemiologice şi închideri de spitale în forţă prin intervenţia armatei…

…tu fumezi relaxat ca pe o terasă de la malul mării, alături de diafana ta purtătoare de cuvânt, specialistă în limbajul de bumbac, Raluca Turcan, alături de Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, rafinatul retor Virgil Daniel Popescu, înseamnă că pur şi simplu ţi-ai tras un glonte politic în tâmplă.

Tot guvernul tău, cu toate măsurile de până acum şi toate măsurile pe care le vei lua de acum încolo  sunt un fum de ţigară. Protestele care abia au început în Piaţa Victoriei sunt logice şi naturale.

Marea problemă a acestei fotografii este că un singur stimul declanşează o avalanşă de sensuri care îngroapă orice încercare de protest.

Această fotografie va avea un efect pe termen lung tare– este ca un glonte politic care trece din tâmplă liberală în tâmplă liberală.

Din fotografie lipseşte doar Arafat cu o shisha în gură, nici nu mai ştiu cum se numeşte… narghileaua marilor conducători sanitari pe care i-a avut România de la Vlad Ţepeş încoace.

Americanii rup acordul cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii 

Statele Unite ale Americii se retrag oficial din Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Preşedintele Donald Trump a retras oficial Statele Unite ale Americii din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a anunţat marţi un senator american, relatează AFP.

„Congresul a primit notificarea că preşedintele a retras oficial Statele Unite din OMS în plină pandemie”, a scris pe Twitter Robert Menendez, membru democrat al Comisiei pentru relaţii externe din Senatul SUA.

„Dat fiind că au eşuat în efectuarea reformelor cerute şi foarte mult necesare, vom încheia astăzi relaţia noastră cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom redirecţiona fondurile spre alte nevoi de sănătate mondiale, care le merită”, spunea Donald Trump la finalul lunii mai.

Preşedintele SUA a acuzat China că nu a transmis în mod corespunzător informaţii despre coronavirus Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi că a exercitat presiuni asupra OMS pentru „a induce lumea în eroare”.

Anterior, preşedintele SUA suspendase contribuţiile financiare către OMS şi ceruse reformarea organizaţiei internaţionale.

Videoclip cu o văcuță care participă la un duet alături de femeia care cânta o serenadă

Videoclip cu o văcuță care participă la un duet alături de femeia care cânta o serenadă

Un video emoționant vine din Brazilia și arată o femeie și o vacă interpretând un duet… Potrivit goodnews.org

Filmat în mediul idilic din Minas Gerais, videoclipul o arată pe Patrica Varela Favano, cântând în timp ce se relaxează într-un grajd cu o vacă, cunoscută sub numele de Sidarta Gautama.

În timp ce Patricia continuă să cânte, vaca se alătură ușor cu mugete melodioase care sunt destinate să vă topească inima.

Patricia, în vârstă de 48 de ani, conduce Vale da Rainha alături de soțul ei Victor, a spus:

„Nu sunt cunoștințe intelectuale la nivelul a ceea ce se întâmplă aici, cu toate acestea putem simți că există seninătate, bucurie și pace profundă în viață și în modul în care interacționăm cu mama natură…”

„Sufletele umane pot fi atinse și umplute prin ea, dând senzația de a ști că există un sens mai profund decât viața și o ordine care stă la baza întregii existențe”.

Această vacă fusese destinată faimei, poate, din vreme ce a fost numită după numele lui Buddha (Siddhartha Gautama).

 

9 avantaje importante ale petrecerii timpului în natură împreună cu copiii

9 avantaje importante ale petrecerii timpului în natură împreună cu copiii

Pe măsură ce copiii cresc, au nevoie de mai multe activități în aer liber, în natură, ceea ce este esențial pentru dezvoltarea copilului.

Cu toate acestea, copiii astăzi petrec jumătate din timp în interior, în comparație cu părinții lor pe când erau mici.

În timp ce cantitatea de timp petrecută de copii în aer liber este în scădere, beneficiile petrecerii timpului în natură cu copiii cresc.

S-ar putea părea că micuțul tău este pur și simplu uimit în mediul înconjurător, însă mințile lor absorb totul și le pregătesc pentru o viață plină de curiozitate și învățare.

În timp ce părinții pot fi tentați să își ducă odraslele în vacanțe grandioase și elaborate, cele mai bune momente sunt petrecute atunci când sunt deconectați și trimiși în natură.

Asta nu înseamnă că natura ar trebui să înlocuiască timpul pe care copiii îl petrec cu gadget-urile lor.

Cu toate acestea, dacă neglijezi complet natura, copiii tăi vor lipsi de oportunități incredibile.

De ce este importantă natura în dezvoltarea copilului?

Indiferent de situația în care vă aflați, datorați copiilor dvs. să le oferiți elementele de bază pentru dezvoltarea nivelului superior.

Înainte de nașterea iPod-urilor, iPad-urilor și smartphone-urilor, copiii au avut ocazia să se distreze singuri.

Când copiii ies în natură, se pierd într-o lume a imaginației și a minunilor. Așa se explică de ce să le spui copiilor tăi „să se joace afară”, fiindcă este natural și instinctiv.

Aceasta deoarece părinții știu cât de importantă este natura pentru dezvoltarea copiilor.

Petrecerea timpului în natură are multe beneficii de care se pot bucura atât copii, cât și adulți.

Mediul permite dezvoltarea rapidă a copiilor.

Unul dintre motivele pentru care natura este importantă pentru copilul nostru se datorează mediului senzorial bogat pe care natura îl oferă. Cu toate acestea, momentele „wow” construiesc abilitățile de gândire critică a copilului.

Avantajele petrecerii timpului în natură pentru copii

Atunci când aprofundați motivele pentru care natura este esențială în dezvoltarea copilului, este ușor de înțeles de ce o zi de joacă fizică în aer liber este vitală.

Există avantaje pentru mintea unui copil care își petrec timpul în natură. Ele includ:

1. Fundamentul învățării

Majoritatea lucrurilor pe care le facem în natură este un experiment. Pentru copii, este la fel de simplu să răspundă dacă ai să-i întrebi cum se simt să țină în mână unul dintre acele lucruri verzi pe care le văd.

În cazul lor, rezultatul este de obicei incredibil de semnificativ. De asemenea, petrecerea timpului cu copilul dvs. în natură, se face răspunzând la toate întrebările sale și direcționându-l către lucruri care l-ar putea interesa, vă va oferi un avantaj în știința și în abilitățile de citire.

2. Încurajarea independenței

Fiecare mamă și tată își doresc ca micuții lor să aibă un viitor frumos. Deci, ce poți face ca părinte pentru a te asigura că viitorul copilului tău poate deveni sigur și independent?

În funcție de vârsta copilului dvs., copiii dvs. pot fi capabili să se ocupe de anumite sarcini, cum ar fi udarea plantelor din curtea dvs., ceea ce poate încuraja independența copilului.

De asemenea, puteți învăța copilul dvs. cum să aibă grijă de plante și să îi încurajați să petreacă timp în natură chiar și atunci când nu sunteți cu ei.

3. Construirea încrederii

Copiii învață să facă lucruri indiferent de consecințe din cauza curiozității lor. Este important să oferiți copilului feedback pozitiv atunci când pune întrebări sau face fapte bune în natură.

Dacă copilul dvs. întâmpină o întârziere în aer liber, bucurați-vă.

4. Promovează creativitatea și imaginația

Copiii, în special cei sub vârsta de trei ani, sunt atât de receptivi la ceea ce fac oamenii și își pot influența viața de zi cu zi.

Desigur, copiii sunt inovatori puternici. Petreceți timp în natură cu copiii dvs. lăsându-i să stea pe un cal de jucărie. Acest lucru vă permite să-i expuneți în lumea în care își pot folosi toate simțurile pentru a-și imagina cum ar putea arăta și simți elementele naturile externe.

5. Educă responsabilitatea

O modalitate de a învăța responsabilitatea la copii este de a-și dezvolta potențialul într-o etapă timpurie a vieții lor.

Când sunteți în natură cu copiii, dați-le ceva de făcut și explicați sarcina în termeni simpli. Dacă temele sunt un pic prea complicați pentru copil, atunci părintele poate face parte din sarcină.

6. Oferă stimulare cognitivă

Cercetările arată că natura oferă beneficii infinite dezvoltării cognitive, emoționale și fizice a copilului.

S-ar putea părea că natura nu oferă genul de stimulare oferit în jocurile video, ci activează mai multe simțuri. Natura permite copiilor să dezvolte cunoștințe, dispoziție și rezolvarea problemelor.

7. Îi face să se miște

Permiterea activității copiilor dvs. este foarte importantă. Petrecerea timpului în natură cu copiii dvs. le permite să rămână activi, promovând activitatea fizică și sănătatea generală.

Reduce grăsimea corporală și întărește oasele și mușchii bebelușului. De asemenea, a rămâne în mișcare are un efect pozitiv asupra creierului.

8. Îi face să se gândească

Obținerea de cunoștințe și creșterea curiozității este o parte esențială și naturală a creșterii copilului.

Natura oferă copilului oportunitatea de a gândi și de a testa cum funcționează lucrurile pentru a dezvolta abilități de gândire critică. Generarea unui răspuns la întrebări este fundamentală și benefică.

9. Reduce stresul și oboseala

Unul dintre avantajele petrecerii timpului în natură cu copiii dvs. este efectul restaurator pe care spațiul verde îl are asupra sănătății mintale a copiilor.

Aerul proaspăt oferă un efect calmant foarte necesar care reduce oboseala și stresul. Pe termen lung, petrecerea timpului în natură împiedică dezvoltarea tulburărilor psihiatrice.

Pe vremuri, jocul însemna mersul pe bicicletă cu prietenii prin parc sau săritul pe o trambulină în curtea din spate.

În vreme ce statul cu ochii pe un ecran devine rapid pasionant și preferat pentru copii, petrecerea timpului în aer curat este vitală pentru dezvoltarea intelectuală, socială, emoțională, spirituală și fizică a copilului.

Așadar, ar fi mai bine dacă îți introduci copilul în lumea mare pentru a se bucura de beneficiile nelimitate ale petrecerii timpului în natură cu copiii, mai ales în timp ce ei sunt agitați sau nemulțumiți… imediat le vor trece acestea și se vor bucura de viață.

O nouă formulă matematică pentru a împiedica inteligența artificială să ia decizii neetice

O nouă formulă matematică pentru a împiedica inteligența artificială să ia decizii neetice

Cercetătorii din Marea Britanie și Elveția au găsit un mijloc matematic pentru a ajuta autoritățile de reglementare și autoritatea corporativă să împiedice sistemele de inteligență artificială să se direcționeze către alegeri neetice, potențial dăunătoare.

Colaboratorii de la Universitatea din Warwick, Imperial College London și EPFL – Lausanne, împreună cu compania de strategie Sciteb Ltd, …

consideră că într-un mediu în care deciziile sunt luate tot mai mult fără intervenție umană există un stimulent puternic pentru a ști în ce circumstanțe sistemele de informații artificiale ar putea adopta o strategie etică și pentru a găsi și reduce acest risc sau pentru a elimina în întregime, dacă este posibil.

Inteligența artificială (AI) este din ce în ce mai populară în situații comerciale. De exemplu, utilizarea AI pentru a determina prețurile produselor de asigurare.

Există motive legitime pentru stabilirea prețurilor diferite pentru persoane diferite, dar poate fi, de asemenea, neprofitabil să ia anumite decizii care ajung să dăuneze companiei.

AI are un număr mare de strategii potențiale din care puteți alege, dar unele sunt lipsite de etică și vor atrage nu numai un cost moral, ci o penalitate potențial semnificativă dacă autoritățile de reglementare colectează amenzi grele sau dacă clienții boicotează pe amândoi.

De aceea, matematicienii și statisticienii s-au reunit pentru a ajuta întreprinderile și autoritățile de reglementare prin crearea unui nou „Principiul de optimizare non-etică” care să ofere o formulă simplă pentru estimarea impactului deciziilor AI.

În prezent, „Optimizarea poate alege în mod disproporționat multe strategii neetice”, a spus profesorul Robert MacKay de la Institutul de Matematică al Universității din Warwick.

„Principiul sugerează, de asemenea, că poate fi necesar să regândim modul în care AI operează în spații strategice foarte mari, astfel încât rezultatele neetice să fie în mod explicit respinse în procesul de optimizare/învățare.”

Ei au expus toate detaliile într-un document intitulat „Principiul de optimizare non-etică”, publicat în Royal Society Open Science, miercuri, 1 iulie 2020.

„Principiul nostru de optimizare etică poate fi folosit pentru a ajuta autoritățile de reglementare, personalul de conformitate și alte persoane, să găsească strategii problematice care pot fi ascunse”, a spus MacKay.

„Formula ar trebui să arate unde pot apărea probleme și apoi să sugereze modul în care algoritmul de căutare AI ar trebui modificat pentru a le evita în viitor.”

(Sursa: Warwick College)

Și-a legat fiul în lanțuri de un copac

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat că…

…şi-a legat de un copac din curtea locuinţei fiul vitreg în vârstă de 28 de ani, cunoscut cu afecţiuni psihice… Potrivit gds.ro

Iniţial, mama tânărului le-a declarat anchetatorilor că ea şi-a legat copilul de copac, deoarece acesta obişnuia să se dezbrace şi să iasă din curtea casei şi nu mai ştia să se întoarcă la domiciliu.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții IPJ Vaslui, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Cozmeşti, a fost arestat preventiv.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii stabilind că acesta şi-a imobilizat fiul vitreg, legându-l cu un lanţ metalic de un copac aflat curtea locuinţei.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de privare de libertate în mod ilegal, ancheta fiind continuată, în vederea probării întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

Tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Cazul tânărului a fost semnalat de asistentul social din comuna Cozmeşti, care a observat că tânărul cu dizabilităţi este singur în curte şi a fost legat de copac şi a chemat reprezentanţi ai Poliţiei şi ai Ambulanţei.

Tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au afirmat că în cazul acestui tânăr primăria din localitate a făcut o solicitare pentru instituţionalizare, deoarece…

…mama era depăşită de situaţie şi nu se putea ocupa în mod corespunzător de îngrijirea lui, dar la momentul respectiv nu a fost găsit niciun loc disponibil în centrele pentru persoane cu dizabilităţi.

Potrivit acestora, când a fost identificat un astfel de loc, către primărie au fost comunicate documentele necesare în vederea întocmirii dosarului, dar dosarul nu a mai fost depus, deoarece mama tânărului, care este asistent personal pentru fiul său, ar fi refuzat.

Când câștigi 4 milioane de dolari la loz ești considerat norocos, dar când se întâmplă asta și a doua oară?

Mark Clark poate fi considerat cel mai norocos om din Michigan după ce a câștigat pentru a doua oară 4 milioane de dolari la lozuri.

Clark, care locuiește în South Rockwood, Michigan, a câștigat premiul după ce a folosit o monedă ce i-a fost dată de tatăl său, care a murit anul trecut. Potrivit GoodNews

„Am răzuit biletul în magazin … și nu pot să nu mă gândesc că poate acea monedă norocoasă m-a ajutat să câștig”

Prima dată când Clark a câștigat un premiu de 4 milioane de dolari a fost în decembrie 2017, când a jucat jocul instant la loteria Millionaire’s Club.

„Nu crezi că vor putea câștiga milioane de oameni odată și cu siguranță nici că s-ar putea întâmpla cuiva de două ori”, a spus omul de 50 de ani, care a continuat totuși să joace la loterie.

„După prima mea victorie, m-am retras de la muncă și am petrecut mult timp la pescuit.

Tatăl meu și cu mine am pescuit întotdeauna împreună și avem amintiri minunate despre asta, așa că acest lucru mă va ajuta să continui pescuitul și să mă bucur de timp cu fiul și familia.”

Clark a ales să-și accepte premiul ca sumă forfetară de aproximativ 2,5 milioane de dolari în loc de plăți de rentă în întregime.

„Am avut o mulțime de suișuri și coborâșuri în viața mea, dar totul este destul de uimitor acum”, a spus Clark. „Este dificil să exprim în cuvinte exact ceea ce simt.”