Actor acuzat pe nedrept pentru faptele unui hoț care îi seamănă perfect – sau viața bate filmul

David Schwimmer, actor în Friends, a fost acuzat pentru furt din Blackpool. Milioane de oameni au observat asemănarea „hoțului obișnuit” Abdulah Husseini, 36, cu cel care interpretează personajul Ross în Friends

”Sosie” actorului David Schwimmer, adevăratul hoț, a fost finalmente închis pentru nouă luni, vinovat de furt și fraudă.

Abdulah Husseini, de 36 de ani, descris în instanță ca fiind un „hoț nomad și vagabond,” a folosit un card bancar furat pentru a face, sau de a încerca să facă, achiziții frauduloase la patru magazine din Blackpool, Lancashire, septembrie anul trecut.

El a intrat într-un bar și a smuls un portofel din jacheta unui client. La scurt timp după aceea, a început să folosească acel card din portofel și a făcut două achiziții de succes la magazinele din apropiere, înainte ca sistemul CCTV să-l arate luând cutii de bere, la casă într-un magazin islandez.

O lună mai târziu, poliția din Blackpool a postat o imagine CCTV pe pagina de Facebook, într-un apel pentru a urmări infractorul.

Postarea a ajuns imediat viral, cu peste 11.000.000 vizualizări și 30.000 comentarii unde publicul a subliniat asemănarea suspectului cu personajul lui Schwimmer, Ross Geller, în seria foarte populară din SUA.

Schwimmer a postat un video pe contul său de Twitter: „domnilor ofițeri, jur că n-am fost eu.”

Joi, Husseini a fost condamnat după un proces de două zile, pentru un număr de furturi și patru acuzații de fraudă prin documente false.

Husseini, cetățean iranian, are 32 de condamnări anterioare pentru 60 de infracțiuni din 2008. El a călătorit prin toată țara pentru a comite infracțiuni în Anglia, Scoția și Țara Galilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.