Actriţa britanică Emma Thompson a fost distinsă cu titlul de Dame a Imperiului Britanic

Acesta titlu este echivalentul feminin pentru titlul de Cavaler – o distincţie acordată în iunie de regina Elisabeta a II-a.

Acolo, la Palatul Buckingham, vedeta de 59 de ani a fost protagonista unei gafe care nu a scăpat presei. În momentul în care actriță laureată cu două premii Oscar s-a apropiat de ducele de Cambridge, i-a șoptit: „Nu pot să te sărut?”. „N-o face”, i-a răspuns prințul sec, după cum însăși Emma Thompson a dezvăluit cotidianului britanic Daily Mail.

Emma Thompson are o relație foarte apropiată cu familia regală a Marii Britanii și îi știe pe cei doi prinți de când erau mici. „Îl iubesc pe prințul William. Îl știu de când era mic și îmi permit astfel de glume”, a declarat actrița.

Cu toate acestea, protocolul regal nu îi permite prințului William să aibă astfel de gesturi în public. „Ziua aceasta nu este despre mine, ci despre tine”, i-a mai spus ducele, după ce a refuzat politicos să se lase sărutat de Emma Thompson.

Actriţa a purtat la ceremonie un costum pantalon verde închis, creaţie a designerului britanic Stella McCartney, pe care l-a asortat cu o pereche de pantofi albi de sport. Alături de Emma Thompson s-a aflat și familia sa, soțul Greg Wise  și cei doi copii, Gaia, de 18 ani, și Tindyebwa, de 31 de ani.