Acuzat de viol asupra unei fete de 14 ani, autorul este eliberat pe motiv că fata ar fi consimțit

Testele clinice au exclus violul. Fata a recunoscut că a fost o relație cu consimțământul ei. O minoră de 14 ani poate consimți o relație sexuală?

Arestat de poliție pentru acuzația că a abuzat de fata de 14 ani din Milano, un bărbat de 40 de ani din Sri Lanka a fost eliberat de procurorul care a considerat arestarea …ilegală.

Din audierea minorei a reieșit faptul că între bărbat și fată ar fi fost o relație consensuală, iar clinica Mangiagalli nu a găsit nici un semn de vătămare sau violență. Arestarea a fost abuzivă și a avut loc în afara cazurilor prevăzute de lege.

În conformitate cu ceea ce ofițerii de poliție au reconstruit, acum două nopți, fată a fugit, pentru a unsprezecea oară, de la o comunitate la care a fost încredințată. A luat un autobuz și a ajuns în Padova și acolo s-a întâlnit cu un grup de cetățeni din Sri Lanka, cu care a cumpărat pizza și bere.

Cu unul dintre ei, ea a plecat de-a lungul canalului Martesana și s-a retras câteva ore mai târziu, când a plecat la tatăl ei, căruia ia spus că a suferit o violență. Sinhalezii au fost identificați și arestați de către poliție pe baza investigaților pe telefonul ei mobil.

Cu toate acestea, procurorul a ordonat imediat audierea protejată a minorei și au obținut raportul centrului pentru violența a clinicii Mangiagalli, care nu a arătat vreo vătămare a fetei de 14 ani. Și, de asemenea, din declarațiile lui a reieșit că ar fi avut o relație de consens. Fără violență sau amenințare, prin urmare, potrivit anchetatorilor, s-a exclus și prezumția condițiilor de inferioritate fizică și psihologică a fetei care ar fi justificat cumva arestarea.

Rămâne acum să se înțeleagă faptul că o minoră de 14 ani poate consimți o relație sexuală? Legea amintește de limita de 16 ani, iar după 14 ani numai cu cei care sunt mai mari cu maxim trei ani.

Iată cum se creează precedente prin care pedofilia este puternic încurajata, ceea ce pune serios pe gânduri încotro merge civilizația noastră…