Ademenea minorii în rețelele sociale, arestat un bărbat de 41 de ani

În repetate rânduri ziarul Vocativ Plus a atras atenția asupra riscurilor pe care și le asumă părinții care dau prea multă libertate copiilor în lumea virtuală. Iată încă un exemplu de pericol maxim:

Ademenea minorii în rețelele sociale, a fost arestat un bărbat de 41 de ani din Bari: el a trimis peste 180 mii de mesaje hard.
Omul a folosit mai multe conturi false: își zicea „Francesco Bho – băiat îndrăgositit și protectiv”, alteori „Miki Lam, om rău și agresiv”

Conform anchetei Poliției poștale, coordonate de procurorul Simona Filoni, suspectul, folosind contul fals de Facebook și dându-se drept un adolescent ”de bune intenții”, contacta fetele pe rețelele sociale, cu scopul de a stabili relații amoroase și de încredere, trimițându-le filme de natură sexuală produse de el. Pentru a atrage victimele  folosea diferite identități pe cât mai multe chat-uri.

Omul a intrat în contact cu mai multe fete, reușind să obțină încrederea lor ”necondiționată”. După o examinare a peste 180.000 de mesaje text, WhatsApp, chat, și multe dialoguri diferite găsite pe Messenger, anchetatorii au fost capabili să identifice victimele care, protejate în anchetă potrivit legii, au confirmat ceea ce a intenționa suspectul prin conversațiile virtuale, descoperindu-se în cel puțin un caz violența sexuală împotriva unei fete care era cu puțin peste paisprezece ani. La Bari procurorul acuză omul de infracțiunea de deținere și difuzare a pornografiei infantile, atragerea și coruperea minorilor precum și acte de violență sexuală.