Adevărul despre Facebook nu îl vom găsi pe Facebook! – ar putea fi scandalul secolului

”Mai marii lumii” s-au speriat de Facebook și acum caută să-i pună în cârcă cine știe ce vinovății legate de alegerile în unele țări sau… Facebook chiar este un instrument de manipulare și aceeași ”mai mari ai lumii” ne apără? Mass-media tinde să acuze masiv Facebook, cine ne va putea spune adevărul?

Cazul care a erupt despre Facebook „ar putea fi scandalul secolului“, iar cât ar fi făcut Cambridge Analytica, folosind în scopuri politice și fără consimțământ datele cu caracter personal, „este doar vârful aisbergului“. A declarat garantul UE pentru privacy, Giovanni Buttarelli, explicând că alegerile în Europa de anul viitor „sunt un test important pentru noi toți: problema este reală și urgentă.“ Între timp, titlurile rețelelor sociale se prăbușesc la bursă: Facebook -5%, Twitter -9%.

Modul în care funcționează sistemul de colectare a datelor prin aplicații, like, paginile fanilor și alte instrumente legate de rețelele sociale este global și nu există nicio fragmentare. În toate țările utilizarea masivă a datelor și lipsa transparență prezintă un risc și nu există o abordare națională, a adăugat Buttarelli, vorbind în cadrul unei conferințe de presă, la Bruxelles, despre riscul de utilizare a datelor cu caracter personal ale utilizatorilor de a fi influențat votul în 4 martie anul acesta în Italia . “Nu am niciun element care să spună modul în care aceste date sunt utilizate practic”, a clarificat garantul UE.

Tajani către Zuckerberg: „Vino în Parlament UE pentru a clarifica“ – Asupra cazului, de asemenea, s-a exprimat și președintele PE, Antonio Tajani, într-un tweet „Mark Zuckerberg te invit la Bruxelles, Facebook să clarifice în fața reprezentanților a peste 500 de milioane de europeni că datele personale nu sunt folosite pentru a manipula democrația “.

Investigarea Anti-trust din SUA – Între timp, Comisia Federală Anti-trust din SUA a lansat un sondaj privind utilizarea datelor personale pe Facebook. Sondajul – a raportat mass-media americana citând unele surse – acoperă profilurile pe care Cambridge Analytica a reușit să pună mâna și pe posibilitatea că Facebook ar fi ”ajutat” cumva Cambridge Analytica pentru a primi datele.

Consiliul de administrație de la Cambridge Analytica a suspendat pe administratorul delegat, Alexander Nix, cu efect imediat, în așteptarea unei investigații independente și complete “. Se citește într-o declarație a companiei engleze.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.