ADIO PETROL: alimentăm mașinile cu …alge!

În fiecare an se colectează 25 de milioane de tone de alge, cele mai multe fiind în Asia și utilizate pentru consum uman și pentru produse cosmetice. Dar cum să le folosim și pentru a ne alimenta vehiculele?

Cercetătorii danezi au anunțat recent că au folosit combustibil din alge pentru a alimenta o mașină, atingând viteze de 50 km / h (80 km / h), folosind un biocombustibil creat de o companie olandeză. Relatează goodnews.com

„Am încercat să vedem dacă combustibilul din alge funcționează la fel precum combustibilul obișnuit și care sunt efectele sale asupra motorului”, a declarat pentru Noordhollands Dagblad, Jaap van Hal, cel care a condus echipa de cercetare.

Una dintre sursele majore de energie regenerabilă curată folosită astăzi este biocombustibilii. Produs din gunoi sau subproduse agricole din culturi precum zahăr, porumb și soia, contribuie la securitatea energetică reducând în același timp emisiile de carbon.

În sectorul transporturilor din Europa, marea majoritate a soluțiilor de energie regenerabilă utilizează aceste surse de biocombustibili terestre. Cu toate acestea, resurse mari de teren, îngrășăminte și irigații sunt necesare pentru producerea acestor biocombustibili, astfel că Europa privește în mare măsură spre sursele de biocombustibili din ocean, și anume algele. Iar algele au nevoie doar de apă sărată și soare pentru ca să crească incredibil de rapid.

Dr. Van Hal spune că administrarea unei ferme de alge de 10 acri pe ocean  este similară cu cea a unei ferme de 1000 de acri pe teren. Pentru a transforma combustibilul din alge în realitate, este însă necesară o aprovizionare „la scară imensă”. Deși în prezent o fermă este un „punct la orizont”, van Hal este încântat că avansează.

Van Hal este coordonatorul științific al MacroFuels, finanțat de UE, cu scopul de a crea un întreg sector în jurul biocombustibililor din alge care să includă cultivarea, producția și testarea, în special pentru mașini grele, cum ar fi camioane și nave cu motoare diesel.

Multe alte companii europene încearcă să crească proliferarea de biocombustibili de alge sau algele pentru sectorul energetic al UE.

Norvegia, de exemplu, planifică o rută similară, cu o startup numită Alginor care intenționează să creeze o bio-rafinărie pentru alge iar algele cresc din belșug în Marea Nordului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.