Adolescent molestat de profesor – după denunț, tânărul a fost ars de viu

Un adolescent din Bangladesh, care a înfrânt  rușinea și tabu-ul de a fi hărțuit sexual denunțând drama, a fost stropit cu kerosen la școală și apoi i s-a dat foc.

Nusrat Jahan Rafi, a depus o plângere la poliția locală la sfârșitul lunii martie, pentru faptul că a fost atins inadecvat de către decanul școlii sale islamice, de asemenea, cunoscută sub numele de madrasa, potrivit BBC. Un ofițer de poliție a filmat mărturia  pe telefonul mobil și, șocat, a fost intervievat de presă, după arestarea profesorului.

În ciuda amenințărilor tot mai mari de violență împotriva lui, Rafi a continuat să meargă la școală și, pe 6 aprilie, a fost atras într-un pod al clădirii  școlii. El a fost apoi înconjurat de mai mulți colegi cu fețele acoperite cu burqa și care i-au cerut ca el să retragă denunțul de la Politiei.

După ce a refuzat, elevul a fost stropit cu kerosen și incendiat. Planul lor de a face să pară o sinucidere a eșuat după ce Rafi, grav rănit, a fost salvat.

El a suferit arsuri pe o suprafață de peste 80% din corpul său și a murit zece zile mai târziu. Dar, în timp ce a fost adus la spital cu ambulanța, a făcut un  într-un ultim act de curaj, Rafi a înregistrat o declarație pe telefonul fratelui său, divulgând numele a câțiva dintre atacatorii săi, colegi.

„Profesorul m-a pipăit”, a raportat el.  „Voi lupta împotriva la această rușine până la ultima mea suflare.”

„Când o femeie încearcă să facă dreptate pentru hărțuire sexuală, ea încă se confruntă cu o mulțime de alte hărțuiri”, a declarat BBC Salma Ali, avocat pentru drepturile omului și fostul director al Asociației avocaților femeilor.  „Cazul persistă de ani de zile, a exista mereu această rușine în societate, o lipsă de voință din partea Poliției de a investiga în mod corespunzător acuzațiile. Aduce mereu victima în gradul să renunțe la serviciile justiției.

Dar, având în atenție valul de atenția din partea mass-mediei și revărsarea de furie a oamenilor care a apărut în urma uciderii lui Rafi, unii rămân încrezători că cel puțin o parte a celor din Justiție ar putea să fie trezită. Cazul se află în curs de investigare, iar autoritățile au stabilit deja ”neglijența în aplicarea legii” în răspunsul inițial la denunț.

Potrivit surselor, mai mult de o duzină de arestări au fost făcute în legătură cu uciderea tânărului.

La o conferință de presă în această săptămână, Comisia națională pentru drepturile omului (NHRC) a vizat, de asemenea, școala islamică, pentru o lungă experiență de ignorare a declarațiilor anterioare împotriva comportamentului directorului față de elevi.

„În cazul în care administrația de la nivel de district, la madrasa, ar fi acționat în mod responsabil, incidentul nu ar fi avut loc”, a remarcat Kazi Reazul Haque, președinte al NHRC. Ne-am pus problema cum de a fost numit ca director un astfel de om care avea un trecut negativ”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here