Adolescentă violată denunță profesorul său la Poliție unde… este iarăși violată de un polițist

Prim-ministrul kosovar, Ramush Haradinaj, a convocat înalți oficiali ai forțelor de ordine și justiție pentru presiuni privind rezolvarea cazului  presupusul viol al unei adolescente – în primul rând de către un profesor și apoi de către polițistul căruia i-a denunțat violența.

Haradinaj a insistat ca oficialii să întreprindă măsuri urgente pentru a garanta că astfel de drame să nu se mai repete, a declarat biroul de presă, într-o declarație ieri.

Adolescenta se presupune că a fost violată acum doi ani când avea 16 ani, de către un profesor de la școala sa din orașul Drenas. Potrivit unui raport de miercuri a site-ului de investigație Insajderi, ea a mers l poliție pentru a denunța profesorul, doar că s-a trezit într-o nouă dramă, a fost violată în mod repetat de către un ofițerul de poliție care urma să investigheze cazul.

Joi, Poliția a declarat că profesorul, polițistul și un ginecolog, acuzați de a fi făcut un avort ilegal fetei au fost arestați.

Hashim Thaçi, președintele țării, a descris cazul ca fiind „tragic și monstruos”.

Articolul din Insajderi a provocat indignare în Kosovo, unde neîncrederea publică în Poliție este generalizată. Sute de oameni au manifestat în capitala Pristina și în afara secției de Poliție din Drenas,  vineri, cerând dreptate și demisia ofițerilor superiori.

Protestatarii au scandat:  „rușine” și au fluturat bannere cu  „pericol, pedofil în zonă”.

O sesiune extraordinară a Parlamentului a fost convocată vineri pentru a discuta problema, în timpul căreia un membru al acestuia, Fatmir Kollcaku, a declarat că fata „a fost victima tocmai a acelora în care ar fi trebuit să aibă încredere mai mult”.

Un responsabil de la Misiunea kosovară a Organizației pentru securitate și cooperare în Europa a condamnat, de asemenea,  infracțiunea.  „Actele de violență care se presupune că au fost comise de către profesorul fetei, și ulterior pentru o perioadă mai lungă de timp de către un ofițer de poliție, sunt îngrozitoare și inacceptabile la toate nivelurile de umanitate și profesionalism”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.