Adulter …în interes de serviciu – victima unui accident de muncă

Bărbatul care a murit în urma unui atac de cord în timp ce făcea sex într-o călătorie de afaceri, a fost victima unui accident de muncă, iar angajatorul său este răspunzător pentru daune, potrivit regulilor instanței franceze.

Un bărbat care a murit în urma unui atac de cord, după ce a făcut sex cu o femeie pe care a cunoscut-o într-o călătorie de afaceri este „victima unui accident profesional”, a declarat o instanță franceză.

Această hotărâre înseamnă că angajatorul bărbatului, cunoscut sub numele de Xavier X, va trebui să plătească o despăgubire grea pentru membrii familiei acestuia.

Xavier X, al cărui nume de familie nu este dezvăluit, a fost un inginer care a lucrat în departamentul Loiret din centrul Franței, în numele angajatorului său, TSO, o companie franceză de construcții feroviare.

A întâlnit o femeie locală într-o noapte din februarie 2013, dar a fost găsit mort în camera sa de hotel din Meung-sur-Loire, la scurt timp după ce cuplul a făcut sex.

Autoritățile franceze de legislația în muncă au declarat că moartea lui Xavier ar trebui clasificată ca un „accident de muncă”, ceea ce autorizează familia victimei să beneficieze atât de la stat, cât și de la angajator de despăgubiri.

Ca urmare, toți partenerii și copiii lui Xavier vor primi o subvenție lunară de până la 80% din salariul tatălui, până la vârsta de pensionare. Ulterior, OTS va trebui să contribuie la pensia lui Xavier.

În 2016, o instanță inferioară a decis că „o întâlnire sexuală este un act normal de viață, cum ar fi să faci un duș sau să mănânci o masă”, lucru confirmat de instanța de apel în mai.

Angajatorul lui Xavier a discutat despre decizie, dar a pierdut în fiecare etapă de proces.

Compania a susținut că nu poate fi făcută responsabilă pentru moartea lucrătorului, chiar dacă s-a întâmplat în timp ce se afla într-o delegație, deoarece atacul de cord nu a fost conectat la locul de muncă.

OTS a adăugat că angajatul nu se afla în camera de hotel organizată de companie în timpul avizului și că întâlnirea a fost adulteră.

Judecătorii francezi au ignorat aceste argumente și au declarat că un angajat care călătorește pentru muncă rămâne în responsabilitatea angajatorului, indiferent de ceea ce face angajatul în și în afara programului de lucru.

Sentința datează de acum zece ani, când instanțele judecătorești au declarat că ”orice accident suferit de angajați în timpul călătoriilor de muncă departe de locul lor de muncă reprezintă un „accident de muncă”.

Dacă angajatorul nu demonstrează că lucrătorul este întrerupt intenționat de „misiunea” sa din motive personale, sentința va rămâne în vigoare. Nu este cazul lui Xavier X singular când sentința a fost contestată.

În 2017, un tribunal francez a fost responsabil pentru un om de afaceri care și-a rupt mâna într-un club de noapte din China.

Instanța a decretat că nu contează dacă era ora 2 dimineața și că bărbatul era liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.