”Afaceri” CFR – 40 km pentru o viteză de 160km/oră (restul așa cum este) – 2,63 miliarde de lei

afaceri bune cfr

Trenuri cu 160 de km/h pe ruta Simeria-Braşov-Bucureşti-Constanţa / Contractul a fost semnat, astăzi, de CFR (n.r. se începe cu 40 km apoi… rămâne cum am stabilit!!! Vorbe mari, promisiuni și …bani duși în buzunarele anume… iar prostimea să viseze cu 160km/oră!)

CFR SA şi Asocierea FCC-Astaldi-Convensa au semnat contractul pentru modernizarea tronsonului Gurasada-Simeria, în valoare de 2,63 miliarde de lei, în urma căruia trenurile de călători vor circula cu viteza de 160 de km/h, potrivit unui comunicat transmis joi de compania de infrastructură. (așadar, după 3 ani, dacă vor reuși lucrările,  doar acești 40 km vor putea fi folosiți pentru viteza ”anunțată”!…)

Asocierea FCC-Astaldi – Convensa va executa lucrările de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe secţiunea Gurasada-Simeria, situată pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunăre, ramura nordică) Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Braşov-Bucureşti-Constanţa.

Contractul are ca sursă de finanțare fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat, (ia să vedem care baron deține afacerea și cum se scurg bănuții unde trebuie – dacă urmărim banii, aflăm astfel  cum e cu fondurile astea!) iar termenul de execuţie este de trei ani, la care se adaugă perioada de garanţie de doi ani.

Obiectivele contractului vizează modernizarea a doar 40,88 km de infrastructură şi suprastructură feroviară pentru viteza maximă de 160 km/h, lucrări de terasamente şi consolidări, construirea a 17 poduri (dintre care 3 peste râul Mureş), 27 de podeţe, 4 pasaje superioare, 3 pasaje inferioare, lucrări civile în 9 staţii de cale ferată (inclusiv halte comerciale/puncte de oprire), lucrări de electrificare şi energoalimentare şi lucrări de implementare a sistemului de siguranţă a traficului ERTMS (ETCS nivel 2+GSM-R).

Modernizarea are scopul de a spori viteza de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă. Uite așa se fac bani buni în România!!!

Poate că ar fi mai bine să ne întoarcem la trenurile cu locomotivele pe abur!… Să crape Japonia de invidie!