Agronomiada 2017 – studenții ieșeni au luat 24 de premii

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

39 de studenţi ieşeni au fost premiaţi în cadrul concursului profesional-ştiinţific şi sportiv „Agronomiada 2017”  delegaţia Universităţii de Agronomie din Iaşi, formată din 50 de studenţi, a concurat cu peste 300 de tineri  anul viitor, este rândul UAMV Iaşi să organizeze competiţia naţională

Studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi s-au întors victorioşi din cadrul competiţiei naţionale „Agronomiada”, organizată în perioada 4-7 mai, de USAMV Bucureşti, unde au obţinut peste 20 de premii şi menţiuni. Mai exact, 39 de studenţi din totalul de 50 de studenţi ieşeni participanţi au fost premiaţi cu 24 de premii şi menţiuni: şapte locuri I, şase locuri II, patru locuri III şi şapte menţiuni.

Şapte premii I
La disciplinele aflate în concurs, studenţii ieşeni au obţinut primul loc la: Entomologie, Microbiologie aplicată, Proiectare Peisageră, Poluarea apei şi a solului, Managementul proiectelor în agricultură şi dezvoltare rurală, Tenis de masă – mixt şi Baschet băieţi 3 la 3. „Este o competiţie la care participăm în fiecare an, cu studenţi de la toate specializările USAMV Iaşi. Ne bucurăm că şi la această ediţie, care s-a desfăşurat la Bucureşti, am obţinut rezultate excelente în toate domeniile. Atât cadrele didactice de la noi, cât şi studenţii, acordă o atenţie deosebită pregătirii pentru concurs şi, de la an la an, rezultatele nu întârzie să apară. Studenţii premiaţi vor fi recompensaţi de Universitate, pe baza metodologiei privind acordarea burselor speciale, care variază între 180 şi 360 lei”, a declarat conf. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţi sociale, studenţeşti şi relaţii cu alumni.

Printre participanţii ieşeni la „Agronomiada” 2017, s-a remarcat Delia Achiţei, studentă în anul III la Facultatea de Horticultură, care a obţinut locul I pentru o lucrare despre poluarea apei şi a solului. „Este pentru prima dată când particip la o competiţie naţională dedicată studenţilor agronomi. Sunt studentă la specializarea Ingineria Mediului, iar lucrarea pe care am susţinut-o în cadrul concursului a fost despre poluarea apei şi a solului. Pot spune că timp de patru săptămâni m-am pregătit intens şi nu mă aşteptam să obţin locul I, deşi îmi doream, şi asta pentru că a fost o competiţie strânsă, fiind 10 studenţi din toată ţara înscrişi la această disciplină”, a explicat studenta.
La ediţia din acest an a competiţiei au participat peste 350 studenţi de la universităţile cu profil agronomic din ţară. Sursa:evz.ro

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •