Ai grijă de articulațiile tale în sezonul rece

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ești printre persoanele care se confruntă cu dureri ale incheieturilor? Atunci știi că sezonul rece nu face decât să înrăutățească simptomele. Frigul și umezeala au ca efect rigidizarea mușchilor, a ligamentelor și a incheieturilor. Așa că nu este de mirare că, odată cu scăderea temperaturilor, simți cum intensitatea durerilor de încheieturi devine tot mai mare și trebuie să găsești soluții pentru  a reduce disconfortul de la nivelul genunchilor sau al umerilor.

Ce poți face în cazul în care durerile se intensifică? Fă mișcare!

Atunci când afară este frig, vânt sau ploaie, căldura din casă este mai tentantă decât o plimbare afară. Însă, din punctul de vedere al funcționalității și mobilității încheieturilor, este foarte important să fii activ/ă. Lipsa activității fizice nu face decât să scadă flexibilitatea articulațiilor și să crească intensitatea durerii. Totodată, dacă devii mai puțin activ/ă vei acumula și câteva kilograme în plus, ceea ce înseamnă o presiune mai mare pe genunchi, iar asta face diferența între o durere surdă, însă suportabilă, și una care îți afectează calitatea vietii.

Dacă, totuși, nu vrei sub nicio formă să te plimbi în frig, ai putea încerca să faci exerciții aerobice la o sală de fitness sau chiar acasă. La sală vei avea echipamente specializate, ca de exemplu banda de alergat sau bicicleta. O opțiune foarte bună pentru încheieturi este înotul într-o piscină acoperită, cu apă încălzită.

Exercițiile de stretching – o soluție bună pentru persoanele sedentare

Dacă ai peste 50 de ani și niciodată nu ai fost un adept al mișcării, stretching-ul ar putea fi modalitatea ideală împotriva înțepenirii încheieturilor și mușchilor. Poți încerca, de asemenea, Tai Chi și alte sporturi similare care îți permit să stai în casă, dar să rămâi activ/ă. Și exercițiile de yoga ți-ar putea fi de folos în această situatie.

Poți folosi păturile electrice

Păturile electrice pot fi eficiente pentru reducerea durerii prin încălzirea zonelor afectate. Însă trebuie folosite cu grijă, nu mai mult de 10 minute odată, ca nu cumva să fie arsă pielea.

Îmbracă-te bine când ieși afară!

În timpul sezonului rece este bine să te îmbraci cu haine suficient de groase încât corpul să rămână cald. Atenție specială trebuie acordată încheieturilor, mușchilor și ligamentelor. Așa că atunci când ieși din casă nu uita nici de fular, mănuși, ghete îmblănite, palton și căciulă astfel încât să fii ferit/ă de frig.

Adoptă o dietă echilibrată!

O dietă echilibrată din care nu lipsesc fructele, legumele și peștele gras poate face diferența. Chiar și numai faptul că nu crești în greutate este benefic pentru că eviți, astfel, să pui presiune pe încheieturile deja sensibilizate. Alimentele bogate în omega 3, precum somonul sălbatic, în vitamina K, precum spanacul și varză, și în vitamina C, precum citricele, te pot ajuta să te simți mai bine. Aceste vitamine protejează sănătatea mușchilor și a articulațiilor, iar omega 3 are efect antiinflamator.

Bea suficientă apă!

Deshidratarea cauzează rigidizarea mușchilor și reduce flexibilitatea, ceea ce crește riscul de accidentare. Chiar dacă e frig și nu mai simți atât de pregnant senzația de sete, regula de 2 litri de apă / zi rămâne în continuare valabilă.

Aplică un gel din plante cu efect de încălzire!

Vorbeam în rândurile de mai sus despre senzația plăcută pe care o resimți la nivel articular și al musculaturii în momentul în care te învelești cu o pătură electrică. Te poți bucura de un efect similar dacă aplici un gel din plante cu efect local de încălzire. Rumalaya gel de la Himalaya este o varianta foarte bună în acest sens datorită compușilor naturali, precum Salcia de Himalaya, ce încălzesc zona pe care este aplicat. Acest efect de încălzire nu doar conferă o senzație plăcută, diminuează disconfortul și reduce rigiditatea, dar este asociat și cu stimularea circulației la nivel local, ceea ce favorizează pătrunderea în profunzime a celorlalte ingrediente active ale produsului precum:
Ghimbirul (Zingiber officinalis) – planta cu efect antiinflamator și antioxidant;

Scorțișoara (Cinnamomum zeylanicum) – componenta naturală cu efect antiinflamator, antispastic și analgezic;

Arbore de Tamaie (Boswellia serrata) – rasina sa are efect antiinflamator, analgezic și susține flexibilitatea articulațiilor

Guggul (Commiphora wightii) –  contribuie la reducerea inflamației, la protecția articulațiilor de acțiunea radicalilor liberi și la refacerea cartilajului articular.

Glycyrrhiza glabra (Lemnul dulce) ajută la păstrarea mobilității și flexibilității articulațiilor și la eliminarea disconfortului articular. Datorită proprietăților antioxidante semnificative, contribuie la bună funcționare a articulațiilor.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •