Ajutor financiar de la primărie pentru tineri căsătoriți

Primăria Capitalei va acorda un stimulent financiar de 1.500 de lei pentru tinerii care se căsătoresc.
Banii vor fi acordaţi de Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucureşti, în baza unei cereri, precum şi a unei copii după certificatul de căsătorie.
Primarul Gabriela Firea spune că nu e vorba de o povară financiară. „Într-un an sunt circa 6.000 de căsătorii în Bucureşti, până într-o mie în fiecare sector.
Un astfel de stimulent a mai fost acordat, dar a fost întrerupt în 2010, anul de criză, când au fost anulate mai multe bonusuri cu caracter social”, a spus primarul Firea la şedinţa Consiliului General.
Cererea pentru bonificaţia de la primărie trebuie depusă în termen de 45 de zile de la data căsătoriei. Pentru a beneficia de aceşti bani, trebuie ca cel puţin unul dintre soţi să se afle la prima căsătorie, cel puţin unul dintre soţi să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza Municipiului Bucureşti şi cel puţin unul dintre soţi să aibă vârsta cuprinsă între 18-35 de ani.
Pentru cetăţenii care îndeplinesc doar primele două condiţii, stimulentul financiar va fi acordat cu avizul primarului general.
Potrivit datelor de la Institutului Naţional de Statistică, citate în expunerea de motive, în perioada 2010-2015, vârsta medie a soţilor la căsătorie a înregistrat o creştere semnificativă. Astfel, dacă în 2010 bărbaţii se căsătoreau la o vârstă medie de 32,6 ani, iar femeile la o vârstă medie de 29,8 ani, în 2015, vârsta medie a fost de 34,5 ani la bărbaţi, respectiv 31,6 ani la femei.
Primarul Bucureştiului a mai spus în şedinţa de consiliu şi că Direcţia Socială lucrează la un proiect similar pentru creşterea natalităţii. Mai exact, la naşterea unui copil, părinţii, chiar dacă sunt căsătoriţi sau nu, vor primi o sumă de bani. Însă nu a fost precizată suma. (rtv.ro)