Alarmă secetă la Roma – Ordonanţă de urgență semnată de Virginia Raggi: Restricţii la utilizarea apei

roma restricții uzul apei

Primarul Romei, Virginia Raggi, a aprobat o Ordonanţă de Urgență pentru a reglementa utilizarea apei potabile, valabilă până în luna septembrie, pe întreg teritoriului Romei.

Măsura permite uzul apei potabile numai pentru uz casnic şi scopuri sanitare, inclusiv pentru serviciile de gestionare a deşeurilor publice. Limitează drastic utilizarea apei pentru irigarea livezilor şi grădinilor, umplerea piscinelor, spălarea maşinilor sau a altor vehicule, oricare alte utilizări ale apei pentru agrement, în afară de cea pentru uz vital și personal.

O modalitate de a salva lacul Bracciano, care se află de câteva luni într-o fază de secare accelerată. La sfârşitul lunii Mai, de fapt, a stârnit controverse decizia de creştere a pompărilor de către firma de distribuție hidrică a Romei, ACEA Ato 2, din Lacul Bracciano, doar pentru a se face faţă la diminuarea resurselor de apă datorate precipitaţiilor sezoniere aflate cu mult sub nivelul mediu specific anotimpului.

Explică Primăria într-o declaraţie: „Ordonanţa are ca scop, mai presus de toate, măsurile pentru a se păstra nivelul de apă al lacului Bracciano, coborâte foarte mult în ultimii ani, din cauza lipsei unei politici de protejare a resursele de apă ale lacului şi, desigur, din cauza ploilor absente.“ ACEA Ato 2, în colaborare cu Poliţia locală şi forțele de ordine, vor efectua controale pentru a verifica respectarea măsurii.

Apa este un bun preţios, care trebuie fie întotdeauna protejat“, a declarat Raggi „mai ales în momentele în care persistă o reducere a surselor de aprovizionare. Dorim evităm ca cetăţeniisufere, în timpul verii, inconveniențele cauzate de disponibilitatea limitată a resurselor de apă. Și astfel, cu această ordonanţă, ne propunem să contracarăm orice posibilă risipă sau utilizarea inutilă a apei potabile, care permită utilizarea ei numai în scopuri personale şi de uz casnic“. (sinteză portivit romatoday)

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.