Alarmiștii – sau cum să ne recunoaștem propriul ”drob de sare” (pentru cine știe povestea)

Ai fost bombardat cu știri peste știri din ce în ce mai alarmante, apocaliptice, calamități, epidemii, presupuse teorii conspiraționiste privind alimentația, sănătatea, securitatea. Unde se află adevărul?

Oricare dintre noi are anumite filtre personale prin care crede sau nu crede ceea ce i se oferă. Nu ține de educație sau de avere, ci doar de puterea discernământului, puterea de a sintetiza o informație și de o analiza dincolo de aparențele unor textualizări cu rolul să te sugestioneze, să te marcheze emotiv.

Când din ce în ce mai multe știri atrag atenția asupra otrăvirii populației, cu scopul de a o anihila și să rămână, cică, doar un miliard de locuitori pe Terra, statisticile ne arată că …media de viață a crescut foarte mult. Dacă oamenii acum un secol sau două trăiau în medie sub 50 de ani, astăzi media a depășit 80 de ani și se preconizează o creștere continuă, vehiculându-se chiar cifre SF de peste 200 de ani!… Această creștere, vorbim de cea reală, este datorată științei, a progresului tehnologic, oamenii nemaifiind expuși să moară pentru boli astăzi devenite banale. Modul de viață mai igienic și mai puțin expus la efort fizic intens, perioadele de pace mai lungi de o jumătate de secol, par să ne facă viața mai frumoasă și mai lungă. Apoi, fiecare își ia propriul ”drob de sare” din ce vrea el!… Stresul, boala actuală, este o grijă de a vea griji de care oricine se poate lipsi!

Haideți să analizăm fiecare modurile de viață ale bunicilor, părinților și să ne reîntoarcem la griji sănătoase și, mai ales, să ne bucurăm de progresul tehnologic fără să îl mai blamăm. De altfel, imediat cum avem o cât de mică răceală, dăm fuga la medic sau la farmacie în vreme ce scriem pe rețele despre otrava din medicamente, alimente, mediu…!

Dacă am iubi cu adevărat natura și am învăța să respectăm oamenii care dau științelor câte un pas înainte și dacă nu am mai avea pofta de a citi știri alarmiste și ”cronica neagră” și ne-am spiritualiza un pic, restul ar fi de la sine… o viață lungă dar și senină.

Și fiindcă suntem în plin sezon de sărbători de iarnă: ești mai bun? cui? cât? cum? nu cumva te minți?

Articolul precedentRomânii din Diaspora pot fi antreprenori în România prin programul Diaspora Start Up
Articolul următorUrările între oameni se împlinesc direct proporțional cu dorințele sincere puse în ele
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno