”Albii spală picioarele negrilor” – un spectacol ipocrit și mai degrabă rasist

Câți prieteni negri ai? Am zis prieteni și nu cunoștințe, colegi, vecini sau amici ocazionali.

Ieșim din tiparele greșite căzând în altele cel puțin la fel de greșite.

Niciun om sănătos sufletește și mintal nu poate justifica vreo formă de discriminare, sub niciun motiv aparent sau nu.

Nici nu ar trebui să folosim vreodată referințe la culoarea pielii… să spunem om și atât. 

Să spui că Floyd, omul ucis de un polițist în America nu era ușă de biserică, fiindcă a mai avut de-a face cu legea înseamnă să justifici crima, uciderea lui, să dai false circumstanțe atenuante polițistului care l-a ucis.

Păi de ce mai există sisteme juridice? Cine a greșit o data, să fie sugrumat cu genunchiul unui polițist și gata!

Apoi, să protestezi ca autoritățile să aibă un protocol, și să îl respecte atunci când utilizează forța, așa încât să nu pună viața nimănui în pericol,  este mai mult decât justificat, dar de ce distrugi orașul tău?

De ce distrugi bunuri private? Furie? Pe bunurile oamenilor nevinovați? Ce te face mai bun decât polițistul care a ucis pe Floyd dacă distrugi totul în cale?

Ai fost dus de nas, manipulat de cine știe ce organizații? Atunci este tot vina ta. Nu societatea are datoria să te trezească… ci tu.

Ceea ce este imperios necesar sunt politicile anti-rasiste de orice fel, chiar și în detrimentul albilor…

În multe orașe albii se pun în genunchi în fața negrilor.

Undeva în Carolina de Nord, albii spală picioarele negrilor. Nu văd nimic greșit în asta, dacă nu ar fi fost ca spectacol periculos! Cui servește? Supremației negre? Parcă vorbeam să fim oameni dincolo de culoarea pielii sau orice alte diferențe…

Să cer scuze pentru că sunt alb? De ce?

Nimeni nu trebuie să ceară scuze pentru cum este născut, alb, negru sau altfel…

Nimeni nu este mai presus ori mai prejos prin asta. Atunci de ce să alimentăm supremația negrilor dacă nu contează culoarea pielii?

S-a mai spus că infracționalitatea este mai crescută în comunitățile negrilor. Câți negri își găsesc de muncă la valoarea pregătirii lor? Angajați-i strict pe reguli de competențe, nu de apartenențe… iar ei nu vor mai avea infracționalitate majoră.

Albii au mai multe păcate. De ce să plătească generațiile viitoare păcatele mele? Sau eu pe cele ale generațiilor trecute?

Oricât ne-am strădui să ne educăm, să evoluăm spiritual, discriminările au fost dintotdeauna, sunt și vor mai fi și, cel mai grav, vor fi mereu folosite tot în dauna oamenilor nevinovați.

Spunem că nu discriminăm dar faptele o arată pregnant.

Nu doar alibi discriminează, ci ”noi între noi și unii pe alții”, de-a valma… Viciile și virtuțile sunt mereu aceleași dincolo de culoare…

Câți prieteni negri ai? Am zis prieteni și nu cunoștințe, colegi, vecini sau amici ocazionali.

Dar de aceiași culoare oare chiar ai?

Negrii sau asiaticii câți prieteni occidental au? 

Eu, de pildă, am extrem de puțini prieteni, mulți amici și …nenumărate cunoștințe…!

Nu m-am întrebat niciodată până acum dacă sunt negri sau nu, fiindcă nu aș fi găsit rostul întrebării…

Nici acum nu este un rost, dincolo de temuta constatare că nu am prieteni negri… deși, eu mă simt prietenul lor în sensul că nu ar fi culoarea pielii acel ceva puternic care ne face prieteni.

Nu am nicio reținere să stau împreună cu oamenii, indiferent de apartenențe, nu îmi feresc buzunarele sau bunurile, în preajma cuiva, nici nu baricadez ușa… cum nici nu intru cu de-a sila în viețile oamenilor…

Revenind la America, toți simt sau știu sigur că este manipulare și, cu toate astea, se lasă duși de val, de ce?

Aveți habar cum se vor întoarce toate astea împotriva tuturor celor de rând?

Cine credeți că va plăti și cum toate mișcările astea peste tot în lume pentru nediscriminare? Nu credeți dar așa va fi: negrii, și nu merita absolut deloc asta.

 Eu unul, NU aș permite nimănui să-mi spele picioarele și mai ales pentru astfel de manipulări care evidențiază și mai mult rasismul, nu îl vindecă nicidecum.

George Floyd a fost ucis și înmormântat, o tragedie nejustificată, polițistul ucigaș este în arest și așteaptă procesul sub acuzație de crimă.

Mai rămâne acum doar să îl facem sfânt pe George Floyd… să beatificăm această victimă nevinovată a prepotenței unui polițist plătit să apere oamenii.

Iată filmatul despre care vă invit să comentăm:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.