Alcoolismul se vindecă, noi descoperiri în medicină – dependența de alcool este boală și nu un viciu!

Deși consumul de alcool este omniprezent în societatea modernă, doar o parte din indivizi dezvoltă tulburări sau dependență de alcool. Cu toate acestea, oamenii de știință nu au înțeles de ce unii indivizi sunt predispuși să dezvolte probleme cu alcoolul, în timp ce alții nu.

Acum, cercetătorii de la Institutul Salk au descoperit un circuit cerebral care controlează comportamentul consumului de alcool la șoareci și poate fi folosit ca biomarker pentru a prezice ulterior dezvoltarea băutului compulsiv. Mai mult, au fost capabili să crească și chiar să scadă ritmurile de consum compulsiv pur și simplu prin manipularea circuitului cerebral. Potrivit goodnewsnetwork.org

Rezultatele au fost publicate în Science la începutul acestei săptămâni și ar putea avea implicații pentru înțelegerea consumului uman și a dependenței în viitor.

„Sper că acesta va fi un studiu de referință, deoarece am găsit (pentru prima dată) un circuit cerebral capabil să prezică cu exactitate care șoareci vor dezvolta consumul compulsiv de alcool săptămâni înainte de începerea comportamentului”, spune Kay Tye, profesor Laboratorului de Neurobiologie Sisteme. „Această cercetare creează decalajul dintre analiza circuitului și cercetarea alcoolemiei / dependenței și oferă o primă privire asupra modului în care reprezentările băuturii induse de alcool se dezvoltă în timp în creier”.

Institutele naționale de sănătate definește tulburarea de consum de alcool ca o boală cronică a creierului în care un individ bea compulsiv, adesea cu emoții negative însoțitoare. Cercetările anterioare s-au concentrat pe testarea creierului după dezvoltarea unei tulburări de băut. Echipa lui Tye a căutat să descopere mai întâi circuitele cerebrale responsabile de o predispoziție la consumul compulsiv, care nu a fost studiat anterior.

„Inițial am încercat să înțelegem cum creierul este modificat prin consumul de alcool, pentru a conduce consumul compulsiv de alcool”, spune Cody Siciliano, primul autor și profesor asistent la Departamentul de Farmacologie al Universității Vanderbilt. „În acest proces, am dat peste o descoperire surprinzătoare în care am fost de fapt capabili să prezicem care animalele vor deveni compulsive pe baza activității neuronale în prima dată când beau”.

În acest studiu, cercetătorii au creat un test numit o sarcină compulsivă indusă de binge (BICT) pentru a examina modul în care sensibilitatea la consumul de alcool interacționează cu experiența pentru a produce băutul compulsiv la șoareci. BICT a permis cercetătorilor să examineze consumul și consumul de alcool cu ​​consecințe negative, cum ar fi un gust amar adăugat la alcool. Printr-o serie de teste, oamenii de știință au observat că șoarecii pot fi sortați în trei grupuri: băutori scăzători, băutori înalți și băutori compulsivi. Spre deosebire de primele două grupuri, băutorii compulsivi au arătat insensibilitate la consecințele negative.

Cercetătorii au folosit apoi o tehnică imagistică numită imagistică de calciu endometrială cu rezoluție unicelară pentru a urmări celulele și regiunile cerebrale de interes înainte de a bea, în timpul consumului și după consumul de alcool. În special, aceștia au examinat activitatea neuronilor din două regiuni implicate în controlul comportamental și răspunsul la evenimente adverse: cortexul prefrontal medial și respectiv materia cenușie periaqueductală.

Ei au descoperit că dezvoltarea consumului compulsiv de alcool a fost legată de tiparele de comunicare neuronală între cele două regiuni ale creierului și a fost un biomarker pentru a prezice viitorul consum compulsiv de alcool.

Mai mult, cercetătorii au utilizat optogenetica pentru a controla activitatea căii neuronale folosind lumina. Prin activarea sau dezactivarea circuitului creierului, oamenii de știință au putut să crească consumul compulsiv de alcool sau să-l reducă.

„Acum, putem examina creierul și vom găsi modele de activitate care prezic dacă șoarecii vor deveni băutori compulsivi în viitor, înainte de a se dezvolta compulsia”, spune Tye. „Nu știm dacă acest circuit cerebral este specific alcoolului sau dacă același circuit este implicat în comportamente compulsive diferite, cum ar fi cele legate de alte substanțe ale abuzului sau recompense naturale, așa că este ceva ce trebuie să investigăm.”

Ulterior, oamenii de știință intenționează să secvenționeze acești neuroni cortical-creier pentru a identifica ținte care ar putea fi folosite pentru terapie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.