”Amanții de la Modena” – Două schelete foarte vechi, descoperite zece ani în urmă, încing spiritele acestor zile

”Amanții de la Modena” au fost, de fapt, doi bărbați: concluzia la 10 ani după ce a fost descoperită în necropolă

Două schelete foarte vechi, descoperite la Modena, au fost denumite duios, ”amanții de la Modena” deși ar fi putut fi tată și fiu, frați, verișori, vecini, prieteni sau frați de arme… dar, pentru a face știre, le-au spus așa… acum, descoperindu-se că au fost bărbați și nu bărbat și femeie, dacă tot se mai păstrează numele de ”amanți”, comunitatea lgbt …exultă…!!!

Studiile Universității din Bologna au relevat sexul cuplului îngropat mână în mână în perioada antică târzie (secolul IV-VI)

Așa că așezați, mână în mână, într-un mormânt din perioada târzie-antică (secolul IV-VI) arheologii – sau oamenii de presă – s-au gândit imediat la o pereche de îndrăgostiți.

Dar, la 10 ani de la descoperirea lor în necropola din Modena, Universitatea din Bologna a dezvăluit sexul celor doi îngropați împreună. Aceștia sunt doi bărbați. „În prezent, nu există alte înmormântări de acest tip”, explică Federico Lugli, un cercetător la Universitatea din Bologna – ”În trecut, mai multe morminte au fost găsite cu perechi de indivizi întinși de mână, dar în toate cazurile a fost un bărbat și femeie. Care a fost legătura dintre cei doi indivizi ai înmormântării de la Modena rămâne deocamdată un mister „.

Noile ipoteze: Când au fost descoperite, în 2009, în timpul săpăturilor într-o necropolă modeneză antică târzie (secolul IV-VI), au devenit imediat „amanții de la Modena”: un cuplu îngropat în același mormânt, mână în mână. S-a crezut că ar fi fost un bărbat și o femeie, dar noul studiu, realizat de cercetători de la Universitatea din Bologna și de la Universitatea din Modena și Reggio Emilia, dezminte această ipoteză.

De fapt, scheletele ”romantice” erau doi bărbați. În analiza, publicată în Scientific Reports, oamenii de știință au utilizat o tehnică care permite determinarea sexului unui individ pe baza proteinelor ​​particulare din smalțul dinților. Rezultatul este acela că ambii „amanți” au fost bărbați – pentru cercetători face acest mormânt și mai special, din 2014 până la Muzeul Etnologic Arheologic Civic din Modena.

„În literatură nu există alte cazuri de înmormântări cu doi bărbați întinși ținându-se de mână: cu siguranță nu era o practică obișnuită în epoca târzie-antică”, adaugă Federico Lugli. „Credem că această alegere simbolizează o relație particulară existentă între cei doi indivizi, dar nu știm de ce tip”.

Cea a îndrăgostiților este cea mai îndepărtată ipoteză, potrivit oamenilor de știință. „În vremurile străvechi târziu este puțin probabil ca dragostea homosexuală să poată fi recunoscută atât de clar de oamenii care au pregătit înmormântarea”, subliniază Lugli. „Având în vedere că cei doi indivizi au vârste similare, în schimb, ei ar putea fi rude, de exemplu frați sau veri. Sau pot fi soldați morți împreună în luptă: necropola în care au fost găsite scheletele ar putea fi, de fapt, un cimitir de război”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.