America Încotro? – Reafirmarea rasismului își dă ”roadele”: 20 de morți și 26 răniți

Criminalul suspect este Patrick Crusius, în vârstă de 21 de ani, postase un manifest anti-emigranți pe web

Împușcături la un mall din El Paso, Texas, S.U.A. Un ”pistolar” de 21 de ani, Patrick Crusius, a luat cu asalt un magazin Walmart în interiorul mall-ului Cielo Vista.

Poliția locală, după ce a dat alarma, cerând populației să stea departe de zonă, a intervenit, arestând pe tânăr. Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a spus că sunt cel puțin 20 de morți și 26 răniți.

Scott Stedman, un reporter fondator al site-ului Criminalisticnewsnet, a scris pe Twitter că „diverse autorități” au atribut lui Patrick Crusius un poster anti-imigrant care a apărut pe forumul online 8Chan, același site folosit de Brenton Tarrant, autorul masacrului moscheii Christchurch.

În forum, Crusius spune că sprijină Tarrant și că urmează să lanseze unele atacuri asupra imigrației hispanice în Texas. „Îmi apăr pur și simplu țara de substituția etnică și culturală adusă de o invazie”, se citește în manifestul său, a cărui autenticitate nu a fost încă verificată.

Patrick Crusius locuiește cu părinții în Allen, o jumătate de oră de Dallas și mai mult de  nouă ore cu mașina de orașul masacrului. Are o soră geamănă și un frate mai mare.

Robert Gomez, purtătorul de cuvânt al Departamentului de poliție El Paso, a confirmat la o conferință de presă că „nu există decât un singur suspect arestat”. Crusius folosise o pușcă automată AK-47.

Atacul supremacist asupra festivalului usturoiului, Gilroy, cu câteva zile în urmă, un alt atentat care a însângerat America.

Trei persoane au murit în atacul asupra festivalului usturoiului  din California, care a fost făcut de un tânăr supremacist alb, uciși: doi copii, un copil de șase ani și un băiat de 13 ani, plus un bărbat de 20 de ani. Cel puțin 12 răniți.

Autorul, un băiat de 19 ani, de origine italo-iraniană. Și el a folosit arma de asalt AK-47, una dintre cele mai utilizate arme în atentatele americane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.