Ana Blandiana la Roma – 21 martie 2018, de Ziua Mondială a Poeziei

Ziua de 21 martie a fiecărui an a fost dedicată de către UNESCO rolului privilegiat al expresiei poetice în promovarea dialogului intercultural, comunicării şi păcii. Pentru a cincea oara consecutiv Ziua Mondiala a Poeziei este celebrată la Roma.

Evenimentul, moderat de Maria Ida Gaeta, directorul Casei Literaturii din Roma și acompaniat de muzica interpretată de studenții Conservatorului din Roma, va include o serie de lecturi (în limba originală cu proiecția traducerii în italiană pe ecran), a cincisprezece poeţi invitați. România va fi reprezetată de un nume de referință al liricii contemporane: Ana Blandiana. Ceilalți invitați vor fi: Elke Laznia (Austria), Ivaylo Dimanov (Bulgaria), Luko Paljetak (Croația), Jan Wagner (Germania), Davide Rondoni (Italia), Krzysztof Koehler (Polonia), Nuno Júdice (Portugalia), Mila Haugová (Slovacia), Miljana Cunta (Slovenia), José Luis Piquero (Spania), Jesper Svenbro (Suedia), Michael Stauffer (Eveţia), Ömer Erdem (Turcia) și Ádám Nádasdy (Ungaria).

Evenimentul va avea loc miercuri, 21 martie 2018, la Conservatorul de Muzică Santa Cecilia din Roma (Via dei Greci 18), de la orele 18.30. Intrarea liberă în limita locurilor disponibile.

Cu ocazia participării la Ziua Mondială a Poezie 2018, Accademia di Romania in Roma, în colaborare cu Universitatea „La Sapienza” și Libraria Assaggi, organizează alte două evenimente dedicate operei poetei Ana Blandiana după cum urmează:

Evenimentul de la Roma se desfăşoară din nou sub patronajul Comisiei Naţionale Italiene pentru UNESCO şi a Reprezentanței Comisiei Europene în Italia și se bucură de colaborarea cu prestigioase instituții, și anume: Federazione Unitaria Italiana Scrittori (Federaţia Unită a Scriitorilor din Italia), Casa delle Letterature (Casa Literaturii) şi Conservatorio di Musica Santa Cecilia (Conservatorul de Muzică Santa Cecilia).


Tot la Roma, Duminică 25 Martie 2018, începând cu ora 14.30, societatea literară Cenaclul de la Roma împreună cu F.O.R.I., Viale Palmiro Togliati 981, organizează celebrarea Zilei Mondiale a Poeziei, această a doua ediție decând-o Aldei Merini și lui Nichita Stănescu, dar și artei în general. INTRAREA LIBERĂ, detalii eveniment pe Cenaclul de la Roma.