ANCONA – Tatăl suspect că și-ar fi sugrumat fiul de numai 5 anișori

Un copil macedonean de 5 ani a fost găsit mort la domiciliu în Cupramontana, în provincia Ancona.

În după-amiaza târzie a zilei de ieri, în urma unuii apel, a sosit la fața locului o ambulanță de la Crucea Verde. Când sanitari au sosit, împreună cu carabinierii, au găsit copilul fără viață întins pe jos. Timp de patruzeci de minute, salvatorii au încercat să-l reanimeze, dar fără succes.

Între timp, mamei copilului, care asteapta un alt copil, i s-a făcut rău și a fost dusă la spital, iar Carabinierii au izolat întreaga zonă pentru cercetări.

Tatăl copilului, un tânăr șomer macedonean, în vârstă de 25 de ani, despre care se spune că ar avea probleme psihice, este suspectat de ucidere prin sufocare. El ar fi sugrumat cu mâinile goale fiul de numai 5 anișori.

Se află în stare arest sub suspiciune de crimă în Cupramontana (Ancona). Tânărul, apărând bulversat de cele întâmplate, a fost interogat la secția de poliție în prezența procuroarei Valentina Bavai unde ar fi dat răspunsuri confuze, astfel încât să ofere suficiente elemente privind vinovăția. Procurorul evaluează în prezent ipotezele posibile ale crimei.

Familia (compusă din alt copil și mama, însărcinată cu un al treilea copil, pe lângă alte rude, inclusiv tatăl de 25 de ani) nu a beneficiat de serviciile sociale ale orașului, deoarece – a spus primarul Luigi Cerioni – nu a cerut asistență pentru situația lor socială precară.

Potrivit anchetatorilor, crima s-ar fi întâmplat în mașina tatălui, apoi a fost transportat în casă cu sprijinul unor membri ai familiei, care locuiesc în aceeași clădire, și care ar fi sunat imediat la Poliție. Ancheta continuă.