Andreea Berecleanu și Constantin Stan – iubirea lor perfectă

Se înțeleg din priviri. Iar în privirile lor se citește dragostea. Andreea Berecleanu și Constantin Stan sunt dovada vie a faptului că iubirea poate apărea atunci când te aștepți cel mai puțin și că, trăită la maturitate, cu înțelepciune și dedicare, este cel mai frumos sentiment. Sunt doi oameni de carieră, extrem de ocupați, dar care se intersectează și profesional, Andreea fiind fascinată de munca soțului ei.

Cu toate acestea, momentele petrecute în doi sunt lege pentru ei. Discreți cu viața lor de familie, Andreea și Constantin vorbesc despre relația lor, cu maximă sinceritate, dar au și secrete de împărtășit. Fiecare dintre ei a depășit, deja, un sfert de secol de carieră și sunt adevărați profesioniști în domeniile lor de activitate.

Andreea, au trecut doi ani de la nunta cu Constantin. Care e cea mai prețioasă amintire pe care o păstrați de la eveniment?

Dacă mă întrebai atunci, acum doi ani, îți răspundeam altceva. Acum, în mod spontan, primul gând este amintirea tatălui meu. Dumnezeu a făcut ca tata să fie prezent la nunta noastră și să fie fericit, pentru că, după un an, tata nu mai era.

Cum te-a cerut în căsătorie?

Constantin m-a cerut în căsătorie imediat după ce am devenit un cuplu. Din respect pentru copiii mei, am amânat răspunsul DA, pe care, oricum, Constantin îl știa și îl simțea. După trei ani de conviețuire, noi doi și copiii, am decis că este momentul potrivit pentru acest pas. Și am avut dreptate. Copiii mei erau pregătiți și au primit vestea firesc și cu multă bucurie.

Puțini sunt cei care cunosc începuturile poveștii voastre de dragoste. Cum te-a curtat Constantin și cum a reușit să te cucerească?

Eu cred că nu sunt nici măcar puțini. Începuturile le știm doar noi doi și așa vor rămâne. În viață avem parte de revelații, de momente unice, de povești de nepovestit, oricât ar fi de frumoase. Dacă voi scrie o carte autobiografică, poate că se va ști. Dacă voi scrie o ficțiune, poate se va bănui. Dacă nu voi scrie, va rămâne povestea noastră.

Sunteți o familie extrem de unită… Dar, la început, nu ai avut emoții în ceea ce privește relația dintre copii și Constantin?

Nu-mi aduc aminte. Constantin este un om corect și iubitor, cald. Era imposibil să-l respingi. Copiii au simțit asta, nu a fost nevoie de prea multe vorbe. Iar el a trăit emoția unui părinte aflat la început de drum. Petru avea 8 ani, Eva avea 12. Erau încă mici, personalitatea lor începea să prindă contur și aveau nevoie de un reper puternic, în afară de cel al mamei.