Apa sâmbetei… – Peste trei sferturi din populația planetei suferă de foame, boli, epidemii și câte alte consecințe ale războaielor

În vreme ce în Canada faimosul G7 pare să fie din ce în ce mai destrămat iar Putin, liderul pe viață al Rusiei, semnând frăția cu președintele pe viață al Chinei, Xi Jinping, când Trump anunță taxe și mai mari impuse importurilor și visează o Europa neunită, o Rusia sub perpetuă blocadă și o zâzanie peste tot în lume, doar-doar planeta înțelege că unicul jandarm mondial poate fi doar SUA, deși nimeni nu le mai dorește în acest rol, punându-și ambasadorii de pe bătrânul continent să sprijine orice mișcare politică anti-UE. În vreme ce Erdogan visează războaie otomane cu austriecii și, pe drept cuvânt, motive și sunt, Viena uimind prin deciziile recente de expulzare a imamilor și închiderea a șapte moschei. În vreme ce palestinienii mor pe capete uciși de israelieni iar Ramadamul pare să potolească, măcar pentru câteva zile, șuvoiul de sânge vărsat în aridul tărâm al talibanilor. În vreme ce Roma este sub asediul LGBT, Gay Parade, și la București vreo două mii de LGBT, însă, umbriți de o sută de mii de amărâți care au acceptat pentru 50 de lei să protesteze, chipurile, pentru susținerea lui Dragnea care tremură de frica închisorii, meritate din plin. În vreme ce alunecările aparent nefirești din geopolitica mondială indică o clară ofensivă neo-globalistă pe fondul unui timid front anti-globalist. Peste trei sferturi din populația planetei suferă de foame, boli, epidemii și câte alte consecințe ale războaielor și ale deciziilor celor care se pretind mai marii lumii doar pentru că au bani. În realitate, nu este altceva decât declinul orânduirilor pretins democratice. Modul de producție actual este ajuns la final și trecerea la o altă formă de organizare nu se poate face fără …distrugere… O nouă viziune socială se vrea cea a împărțirii pe caste, pe o planetă globalizată unde casta conducătoare să fie un consiliu al celor mai bogați oameni. Dispariția frontierelor, statul unic planetar. Utopii mai rele decât nazismul sau comunismul! Privind în trecutul umanității, indiferent care tip de orânduire a reînnoit eră după eră istoria, mereu cei mulți, gloata, a fost exploatată, sărăcită, ucisă, otrăvită, însă toate sloganurile indicând asupritorii drept apărători.

În vreme ce se întâmplă toate acestea, vremea trece și aruncă un nou val de uitare. Toate trec, indiferența însă… ucide.

Viitorul iminent are iz de sânge proaspăt. Rulmenții acestei planete scârțâie și se cer unși! Sângele aparține țărânei, așadar, nu este nimic nefiresc în asta, dar ce facem cu aspirațiile umaniste, cu celelalte viețuitoare, cu planeta însăși? Totul supus smerit la picioarele Zeului Ban?