Arca lui Noe în versiune modernă – „poartă“ ADN-ul în loc de vietăți

porumbelul lui noe

Institutul de Cercetare Senckenberg şi Muzeul de Istorie Naturalădin Frankfurt au proiectat un nou centru de secvențiere a codului genetic al speciilor „uitate.“ Acestavafi inaugurat în 2018

Într-o epocă precum cea a noastră, încare biodiversitatea este din ce în ce mai ameninţată, vine un proiect surprinzătorfăcutîn Germania. Axel Janke, Markus Pfenninger şi Steffen Pauls de la Institutul de Cercetare Senckenberg şi Muzeul de Istorie Naturalădin Frankfurt au proiectat o nouăArca a lui Noe, saumaidegrabă, un centru de excelenţă pentru secventierea biodiversităţii genomice, cu sarcinaprincipală de a obţineharta ADN-ul complet de la aproximativ 700 de organisme şihartaparţială a mii de alte animale, hărţişi ciuperci „uitate“. După cum s-a declaratlaAnsa, acestavafi inaugurat în 2018.

Centrul senumeşteTbg-Loewe (Loewe-Zentrum für Translationale Biodiversitätsgenomik) şi a fost finanţat pentru început cu 17,5 milioane de euro. Vor cooperaîn cadrul proiectului: Muzeul de Istorie Naturală, Universitatea Goethe din Frankfurt, Liebig Universitatea Justus din Giessen şi Institutul Fraunhofer pentru Biologie Molecularăşi Ecologie Aplicată.

Proiectul german Arca lui Noe a fost aprobat de către biologi dinîntreagă lume, convinşiacestavaajutăînţeleagămai bine elementele de baza ale vieţii.
Împreună cu Earth BioGenome Project, baza de date dinAmericaconţinând aproape toatăviaţă de pe Pământ, şi Comparative Genomics of Non-Model Invertebrates, finanţat de Uniunea Europeană, Loewe-Tbg poate deveni un punct de referinţăînreţeaua de centre careseocupă cu secventierea ADN-ului.

Seeconomiseştetimpşispaţiuîncomparaţie cu biblica Arcă a lui Noe! Vine un alt potop sausfârşitul lumii? (sinteză tgcom24)

dna banck

Articolul precedentMApN – Sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari, în 24 de judeţe şi în municipiul Bucureşti
Articolul următorNOUTĂȚI privind eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno