Arca lui Noe în versiune modernă – „poartă“ ADN-ul în loc de vietăți

porumbelul lui noe

Institutul de Cercetare Senckenberg şi Muzeul de Istorie Naturală din Frankfurt au proiectat un nou centru de secvențiere a codului genetic al speciilor „uitate.“ Acesta va fi inaugurat în 2018

Într-o epocă precum cea a noastră, în care biodiversitatea este din ce în ce mai ameninţată, vine un proiect surprinzător făcut în Germania. Axel Janke, Markus Pfenninger şi Steffen Pauls de la Institutul de Cercetare Senckenberg şi Muzeul de Istorie Naturală din Frankfurt au proiectat o nouă Arca a lui Noe, sau mai degrabă, un centru de excelenţă pentru secventierea biodiversităţii genomice, cu sarcina principală de a obţine harta ADN-ul complet de la aproximativ 700 de organisme şi harta parţială a mii de alte animale, hărţi şi ciuperci „uitate“. După cum s-a declarat la Ansa, acesta va fi inaugurat în 2018.

Centrul se numeşte Tbg-Loewe (Loewe-Zentrum für Translationale Biodiversitätsgenomik) şi a fost finanţat pentru început cu 17,5 milioane de euro. Vor coopera în cadrul proiectului: Muzeul de Istorie Naturală, Universitatea Goethe din Frankfurt, Liebig Universitatea Justus din Giessen şi Institutul Fraunhofer pentru Biologie Moleculară şi Ecologie Aplicată.

Proiectul german Arca lui Noe a fost aprobat de către biologi din întreagă lume, convinşi acesta va ajută înţeleagă mai bine elementele de baza ale vieţii.
Împreună cu Earth BioGenome Project, baza de date din America conţinând aproape toată viaţă de pe Pământ, şi Comparative Genomics of Non-Model Invertebrates, finanţat de Uniunea Europeană, Loewe-Tbg poate deveni un punct de referinţă în reţeaua de centre care se ocupă cu secventierea ADN-ului.

Se economiseşte timp şi spaţiu în comparaţie cu biblica Arcă a lui Noe! Vine un alt potop sau sfârşitul lumii? (sinteză tgcom24)

dna banck