ARESTĂRI POLITICE – Poliția din Moscova a arestat sute de oameni în timpul protestelor cerându-se alegeri echitabile

Poliția din Moscova a arestat sâmbătă peste 750 de persoane în timpul unei demonstrații în fața primăriei, unde au cerut alegeri corecte, după ce viitoarele alegeri ale Consiliului orașului din 8 septembrie au exclus candidații opoziției de la vot, potrivit unei organizații rusești care monitorizează arestările politice.

OVD-info a raportat că 779 de persoane au fost arestate. Poliția din Moscova a declarat anterior că au fost doar 295.

Protestul a fost organizat de liderul opoziției Aleksei A. Navalny, de 43 de ani, care a fost arestat miercuri și condamnat la 30 de zile de închisoare.

Alți politicieni de opoziție au fost arestați sâmbătă, inclusiv Ilya Yashin, Dmitry Gudkov și pagina de Facebook a lui Ivan Zhdanov Yashin susține că 10 agenți mascați l-au luat din apartamentul său din Moscova cu o noapte înainte de demonstrație. După ce a fost arestat, Navalny a spus pe Instagram: „am fost arestat, iar acum sunt într-o secție de poliție”

Poliția din Moscova a estimat numărul de protestatari la 3.500. Inițial au fost plasați în apropierea Primăriei, înainte de a fi mutați de poliție pe străzile laterale. Potrivit surselor, protestul nu a fost autorizat de guvern și oamenii au fost văzuți cum provoacă ofițerii de poliție și strigând „Rusia va fi liberă!” și „pe cine bați?”

Numele politicienilor de opoziție nu au fost incluse la vot deoarece nu au primit suficiente semnături pentru a se califica, potrivit oficialilor electorali. Susținătorii partidului opoziției declară că guvernul îi obligă să plece, astfel că nu vor putea participa la alegeri.

Poliția a percheziționat studioul video Navalny în timp ce conducea o difuzare YouTube a protestului și l-a arestat pe liderul programului Vladimir Milonov. Poliția a percheziționat, de asemenea, Dozhd, o stație de televiziune pe Internet care acoperea protestul, iar directorul executiv al acesteia, Alexandra Perepelova, a fost obligată și dusă să fie interogată.

Votul din septembrie pentru Consiliul Municipal al Moscovei a zguduit scena politică a Rusiei, în timp ce Kremlinul se luptă cu opinii puternic opuse în capitală.

Decizia autorităților electorale de a interzice celor din opoziție să candideze pentru a se presupune că semnăturile sunt insuficiente pe petițiile lor de nominalizare au declanșat deja câteva zile demonstrații chiar înainte de ciocnirile de sâmbătă de la Moscova.

Consiliul Municipal este acum controlat de Partidul Pro-Kremlinul Unit din Rusia. Toate locurile sale, care durează cinci ani, sunt valabile până la votul din 8 septembrie 2019.

Mai mult de 22.000 de persoane s-au adunat pentru protest în centrul Moscovei sâmbăta trecută, cea mai mare din ultimii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.