Arestat cuplul de falși carabinieri care a înșelat bătrânii

Arestat cuplul de falși carabinieri care a înșelat bătrânii din zona Parma

În total, nouă episoade au fost denunțate, unul pentru tentativă de fraudă agravată și opt pentru furt la domiciliu. Totalul bunurilor furate se ridică la câteva zeci de mii de euro. Scrie la repubblica.

Carabinierii companiei Fidenza, ajutați de colegii lor de la Cuneo, au întreprins două măsuri de precauție cu închisoare emise de judecătorul de instrucție al tribunalului Parma împotriva unor cetățeni italieni, D.G. în vârstă de 64 de ani și D.A. în vârstă de 40 de ani, reținuți pentru infracțiuni, tentative și consumate, de furt agravat în locuință, fraudă agravată, deținere de semne distinctive contrafăcute ale forței de poliție și fals de identitate.

Ancheta, coordonată de procurorul public din Parma (asistent adjunct Daniela Nunno) și  carabinierii stației Colorno, cu sprijinul unității operaționale și radio mobile din Fidenza, a început în noiembrie anul trecut, când carabinierii în civil au înregistrat pe teritoriul Parma o serie de escrocherii și furturi în detrimentul persoanelor în vârstă.

În special, anchetatorii au remarcat că, după câteva ore, au avut loc două incidente grave de carabinieri falși, la distanță de câteva ore.

În primul caz, doi bărbați s-au prezentat la domiciliul unui bărbat în vârstă din San Secondo Parmense și, purtând ținută de carabinieri, cu inscripția armei, au încercat, degeaba, să-l păcălească și să intre în posesia banilor.

Imediat după aceea, au plecat la bordul unui Volkswagen Polo alb, pe care au aplicat plăci clonate ale unui alt vehicul corespunzător după marcă, model și culoare și au ajuns la locuința unui bărbat în vârstă din Colorno.

Aici bărbatul a fost înșelat, deoarece le-a permis celor doi să intre în casă pentru a verifica conductele de gaz pentru o presupusă infiltrare. Cu această ocazie, victima în vârstă, indusă în eroare, și-a ascuns obiectele prețioase, cu intenția de a le proteja, în frigider, în timp ce aștepta ca carabinierii falși să igienizeze încăperile. Vizitatorii, după ce l-au distras, au luat bunurile și au fugit, pierzându-și astfel urmele.

După aproximativ două săptămâni, carabinierii falși, purtând ținuta obișnuită, cu înscrisul carabinieri și folosind aceeași mașină, au intrat în locuința unei femei în vârstă din Sissa Trecasali și, cu același modusul operandi, acum testat al falsului, verificând conductele de gaz, au furat 850 de euro și diverse bijuterii, în valoare de aproximativ 21 de mii de euro.

La un interval de aproximativ două săptămâni, în decembrie anul trecut, cei doi au lovit cu aceeași tehnică la două case din aceeași proprietate, deținute de o femeie în vârstă din Fontanellato și de fiica ei. Tot aici, cu pretextul de a verifica conductele de gaz poluate de mercur, au furat 300 de euro și diverse bijuterii și, după o distragere banală a victimei, au fugit cu bunurile furate.

În acest moment carabinierii au putut identifica prin imaginile sistemelor de supraveghere video, printre mii de vehicule aflate în tranzit, plăcuța curată, adică cea originală, a mașinii utilizate de carabinieri falși. În plus, cu sprijinul carabineriilor Fidenza, au efectuat o perioadă de control în provincia Cuneo (zona din care proveneau mașinile folosite de făptuitori), reușind să identifice utilizatorii reali ai vehiculului.

În acest moment, anchetatorii, îndrumați și coordonați de autoritatea judiciară, au ascultat victimele înșelătoriei care, prin recunoaștere fotografică, i-au recunoscut pe cei doi arestați.

Activitatea anchetatorilor nu s-a oprit la cele cinci cazuri descoperite, dar a continuat și alte patru cazuri ce au fost comise în Soragna, Sissa Trecasali și Roccabianca.

În aceste cazuri, cei doi criminali s-au dat drept carabinieri, dar, pentru a păcăli victimele, au folosit o altă stratagemă subtilă, după ce au intrat în case, simulând arestarea unei persoane pentru furt, au făcut ca victimele să creadă că s-au efectuat verificări asupra proprietății bunurilor furate dar recuperate.

În acest fel, după ce au avut bani și bijuterii la îndemână, cu un pretext banal, au distras proprietarii nefericiți ai casei și și-au însușit obiectele de valoare și au dispărut imediat după aceea.

Au fost contestate în total nouă episoade, unul pentru tentativă de fraudă agravată și opt pentru furt în locuințe, pe lângă infracțiunile de fals (pentru înlocuirea plăcuței de înmatriculare a mijloacelor cu care au ajuns în zonă, cu plăci clonate) și utilizarea ilicită a semnelor distinctive a armei carabinieri. Totalul bunurilor furate se ridică la câteva zeci de mii de euro.

Au fost efectuate percheziții la domiciliu împotriva suspecților, ceea ce a permis descoperirea și sechestrarea ulterioară a unui număr semnificativ de bijuterii, în mod evident rezultatul a câtorva infracțiuni. Acum anchetatorii vor încerca să-i găsească pe proprietarii legitimi.

Acum, cei doi sunt în arest, purtați acolo de veritabili ”colegi” carabineri”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.