Ari Behn, scriitor și fost ginere al regelui Norvegiei, s-a sinucis ieri, avea 47 de ani

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ari Behn, scriitor și fost ginere al regelui Norvegiei, a murit la 47 de ani. Purtătorul de cuvânt al acestuia a făcut cunoscut.

Autorul a numeroase romane și piese de teatru, Behn s-a căsătorit cu prințesa Martha Louise în 2002 și apoi a divorțat în urmă cu doi ani. Cuplul a avut trei fiice.

De asemenea, Behn a fost printre acuzatorii lui Kevin Spacey în 2017: a spus că în 2007 actorul l-ar fi hărțuit atingându-l în mod necorespunzător sub masă, după un concert pentru Premiul Nobel pentru Pace.

Ari Mikael Behn s-a născut la 30 septembrie 1972 și este un autor norvegian. A scris trei romane, trei colecții de povești scurte, trei piese de teatru și o carte despre căsătoria sa. Colecția sa de povestiri scurte din 1999 Trist som faen („Sad as hell”) a fost vândută în aproximativ 100.000 de exemplare și a primit mai multe recenzii favorabile. Cărțile sale au fost traduse în suedeză, daneză, germană, maghiară, islandeză și franceză. În primăvara lui 2011, Ari Behn a debutat ca dramaturg cu Treningstimen, regizată de Kim Sørensen și pusă în scenă la Teatrul Rogaland.

S-a căsătorit cu prințesa Märtha Louise în 2002; au anunțat că divorțează în 2016.

Behn s-a născut în Aarhus, Danemarca, și a crescut în principal în Moss, unde părinții lui s-au mutat când avea șase ani. Este fiul cel mai mare al lui Olav Bjørshol (născut în 1952) și Marianne Rafaela Solberg (născută în 1953). Amândoi părinții săi sunt profesori Waldorf care au lucrat la Școala Waldorf din Moss; tatăl său are o diplomă de învățământ special, în timp ce mama sa a fost instruită ca profesor Waldorf. Părinții lui s-au căsătorit în 1973, dar au divorțat după nouă ani; ambii de când s-au recăsătorit, Olav Bjørshol cu ​​o fiică a lui André Bjerke. Totuși, în 2007, părinții Behn s-au recăsătorit.

Prenumele original al lui Behn era Bjørshol. În 1996, și-a schimbat numele în Ari Behn când a luat numele de fată al bunicii materne. Numele Behn are origini germane. El are doi frați mai mici, Anja Sabrina și Espen, niciunul dintre ei nu folosește numele Behn. În 2009, a devenit cunoscut faptul că bunicul paternal de jure al lui Behn, Bjarne Nikolai Bjørshol, nu a fost bunicul său biologic. Tatăl lui Behn l-a cunoscut pe tatăl său biologic, Terje Erling Ingebrigtsen (1933-2009), un mecanic din Tromsø, dar Ingebrigtsen a murit înainte ca Behn să aibă șansa să-l întâlnească.

Ari a urmat școala Waldorf din Moss și este botezat în comunitatea creștină. Deține o diplomă de istorie și religie de la Universitatea din Oslo.

Împreună cu fosta sa soție, Prințesa Märtha, a scris o carte despre nunta lor în 2002. De asemenea, a participat la diverse proiecte creative și a fost un model pentru un lanț de îmbrăcăminte.

De asemenea, el a produs mai multe documentare TV cu fotograful Per Heimly în călătoriile lor în locații exotice din întreaga lume, punând la îndoială subiecte serioase precum exploatarea și producția de petrol din Canada, pentru care a primit premiul pentru cel mai bun documentar de televiziune în 2011.

Motivul sinuciderii încă nu a fost făcut public. Managerul lui Ari Behn a trimis Verdens Gang o declarație pe care a primit-o de la familia Behn.

”Este cu mare tristețe în inimile noastre că trebuie să vă spunem că Ari Behn, o persoană iubită, și-a dat sufletul azi. Solicităm respectarea vieții private în zilele următoare”, a scris familia într-o notă.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here