ARPRO Summer Camp, prima școală de vară românească din Italia

Pe 25 iunie se va inaugura ARPRO Summer Camp, prima școală de vară românească din Italia

Pe 25 iunie asociația culturală ARPRO va da start primei școli de vară românești, ARPRO Summer School (ASC), în colaborare cu Luciana Ludușan Events la Casale della Certosa Country Club (Pavona, Roma).

ARPRO Summer Camp se va desfășura din 25 iunie până pe 27 iulie, în fiecare zi de luni până vineri, și este soluția pentru copiii care nu vor merge în România în vacanța de vară, dar vor să fie aproape de țara lor.

Copiii între 6 și 14 ani vor avea ocazia să petreacă 5 săptămâni într-o locație gestionată de români cu învățători și profesori calificați, colaboratori ai Institutului Limbii Române în proiectul de predare a limbii, culturii și civilizației românești din Italia și voluntarii asociațiilor de tineri români din teritoriul Romei. Copiii vor participa la cursuri de limbă, cultură și tradiție românească, ateliere de pictură, cercuri de istorie și geografie, ateliere de muzică românească, teatru și activități recreative în limba română.

ARPRO Summer Camp urmărește cultivarea unei atitudini pozitive față de limba română, recunoașterea rolului acesteia în dezvoltarea personală și dezvoltarea abilităților de scriere și vorbire a limbii române, a abilităților artistice și de comunicare în mod plăcut și distractiv. De asemenea, menținerea contactului cu tradițiile și cultura de origine îmbogățește orizontul cultural, contribuie la definirea propriei identități și favorizează integrarea copiilor în cultura țării de adopție.

Școala de vară se va încheia cu Gala ASC: participanții vor expune lucrările realizate, vor primi premii și vor cânta împreună cu grupul coral Arpeggio & Roua.

ARPRO este o asociație culturală din Ardea (în provincia Romei) formată de membri originari din România care iubesc și răspândesc folclorul românesc,
Voluntarii ARPRO au înființat în urmă cu trei ani  corul Arpeggio & Roua, care studiază muzica corală românească pentru a o râspândi în toate colțurile lumii. Grupul coral a reprezentat România la ExpoMilano 2015, a lansat primul album de colinde, ”Armonie di Natale”, în 2016, a organizat prima ediție a festivalului de coruri ”Sacred Roots Fest” la Roma în 2017 și în 2018 a participat la talent show-ul Românii au Talent.

#ASC Info: +39 328 28 59 200 arpeggioroua@gmail.com

Proiect finanţat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.