Artmark a scos la vânzare aproape 100 de obiecte care i-au aparţinut lui Mihai Eminescu

Artmark a scos la vânzare aproape 100 de obiecte care i-au aparţinut lui Mihai Eminescu
foto: tvr

Cooltura – Obiecte care i-au aparținut lui Mihai Eminescu, la licitație. A fost vândută colecția „Poesii” alcătuită de Titu Maiorescu

E un prilej să vorbim despre Eminescu – o licitaţie cu obiecte care i-au aparţinut poetului. Printre ele, un portret de la 19 ani, cartea de vizită ca prim redactor al ziarului „Timpul”, cufărul de voiaj, o fotografie a Veronicăi Micle și multe ediții Princeps.

Cooltura – Obiecte care i-au aparținut lui Mihai Eminescu, la licitație. A fost vândută colecția „Poesii” alcătuită de Titu Maiorescu E un prilej să vorbim despre Eminescu – o licitaţie cu obiecte care i-au aparţinut poetului. Printre ele, un portret de la 19 ani, cartea de vizită ca prim redactor al ziarului „Timpul”, cufărul de voiaj, o fotografie a Veronicăi Micle și multe ediții Princeps.

Artmark a scos la vânzare aproape 100 de obiecte care i-au aparţinut lui Mihai Eminescu. Printre acestea „Poesii”, colecţie rarisimă, care conţine toate primele 16 ediţii ale „Poesiilor” lui Eminescu, inclusiv celebra ediţie Princeps.

A fost adjudecată pentru 12.000 de euro.

O piesă bibliofilă de o raritate extremă, „Poesii de Mihail Eminescu”, Bucureşti – Editura Socec 1884, ediţia Princeps în copertă originală, a fost adjudecată contra sumei de 10.000 de euro.

Cufărul lui Mihai Eminescu, care l-a însoţit la studii la Viena şi Berlin, s-a vândut cu 7.000 de euro.

Şi-a mărit preţul de aproape 10 ori cartea de vizită a lui Mihai Eminescu – cumpărătorul a plătit 1.600 de euro.

Horia Roman Patapievici, preşedinte Artmark: „E ca şi când aş fi fost în 1884. (…) Oricât ar costa asta e puţin – să ajungi în 1884 şi să ştii că dacă ieşi pe Calea Victoriei totuşi îl poţi întâlni uneori pe Eminescu aşa cum evocă într-un loc Arghezi. Avea 7 ani şi un domn impetuos îşi făcea loc prin mulţime, se grăbea undeva, şi s-a auzit ‘E Eminescu, e Eminescu’ şi puştiul s-a uitat să-l vadă pe Eminescu şi era el în carne şi oase”.

Artmark a scos la vânzare aproape 100 de obiecte care i-au aparţinut lui Mihai Eminescu. Printre acestea „Poesii”, colecţie rarisimă, care conţine toate primele 16 ediţii ale „Poesiilor” lui Eminescu, inclusiv celebra ediţie Princeps. A fost adjudecată pentru 12.000 de euro. O piesă bibliofilă de o raritate extremă, „Poesii de Mihail Eminescu”, Bucureşti – Editura Socec 1884, ediţia Princeps în copertă originală, a fost adjudecată contra sumei de 10.000 de euro. Cufărul lui Mihai Eminescu, care l-a însoţit la studii la Viena şi Berlin, s-a vândut cu 7.000 de euro. Şi-a mărit preţul de aproape 10 ori cartea de vizită a lui Mihai Eminescu – cumpărătorul a plătit 1.600 de euro. Horia Roman Patapievici, preşedinte Artmark: „E ca şi când aş fi fost în 1884. (…) Oricât ar costa asta e puţin – să ajungi în 1884 şi să ştii că dacă ieşi pe Calea Victoriei totuşi îl poţi întâlni uneori pe Eminescu aşa cum evocă într-un loc Arghezi. Avea 7 ani şi un domn impetuos îşi făcea loc prin mulţime, se grăbea undeva, şi s-a auzit ‘E Eminescu, e Eminescu’ şi puştiul s-a uitat să-l vadă pe Eminescu şi era el în carne şi oase”. Sursa: TVR