Artrita reumatoidă – tratamente naturiste

artrita
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Artrita este o suferință care afectează una sau mai multe articulații provocând umflarea acestora, durere, mobilitate redusă, uneori chiar atrofie musculară.

Cauze

Artrita are drept cauză depunerea în articulații a deșeurilor pe care, din motive metabolice, organismul nu le mai poate elimina. Sistemul imunitar este bolnav şi începe să se autodistrugă.

Tratamente naturiste

Ceai de lucernă: o linguriță de semințe de lucernă se fierb 5 minute cu o cană de apă. Se beau 3-4 căni pe zi.
Macerat din semințe de susan: o linguriță de semințe de susan negru se lasă la macerat peste noapte într-o cană cu apă. Se bea dimineața pe stomacul gol împreună cu semințele.
Decoct de păpădie: 2-3 rădăcini de păpădie se fierb timp de o oră într-un litru de apă. Se bea câte o cană pe zi.
Oțet de mere cu miere: se bea dimineața o cană cu apă în care s-a adăugat o linguriță de oțet de mere cu miere.
Suc proaspăt de cartof: se obține în storcător din 1-2 cartofi cruzi cu coaja bine spălată cu o perie.
Apă de cartofi: un cartof cu coajă, bine spălat, se taie felii subțiri şi se pune într-o cană cu 200 ml apă. Se lasă la macerat peste noapte şi se bea dimineața pe stomacul gol.
Suc de ananas proaspăt: un pahar de suc băut zilnic între mesele principale.
Un pahar de infuzie preparată din frunze de morcov sau pătrunjel amestecate cu câte 100 ml suc proaspăt de morcovi, țelină şi sfeclă roșie. Se bea zilnic înainte cu o oră de masă de prânz.
Zeama de la o lămâie sau lime într-un pahar de apă băută dimineaţa la trezire are rolul de a diminua acidul uric.
Sucul proaspăt de țelină este un excelent depurativ şi detoxifiant.
Este foarte indicată apa potabilă ținută în vase de cupru.
Usturoiul consumat zilnic este un foarte bun antiinflamator.
Împachetări cu frunze de frasin: 2-3 mâini de frunze de frasin se fierb timp de 5-10 minute în jumătate de litru de apă şi se lasă să se răcească. Frunzele calde strecurate de apă se pun pe locul afectat şi se împachetează cu un fular de lână.
Cataplasmă cu flori de fân: florile de fân se pun într-un săculeț puțin mai mare decât locul dureros, se lasă 5-10 minute în apă clocotită, apoi se scurg bine de apă, se presează şi se așază pe locul dureros, se împachetează cu un fular de lână şi se ține până se răcește.
Masaj cu ulei de liliac: se toacă 8 flori de liliac alb împreună cu doi pumni de flori de levănțică şi se pun într-o sticlă de 750 ml. Sticla se umple cu ulei de măsline şi se ține la soare timp de 21 de zile. Articulațiile se masează cu uleiul filtrat. Se păstrează la loc întunecos şi răcoros.
Masaj cu unt de cocos: 200 g unt de cocos se încălzește şi se amestecă cu 3-4 linguri de camfor. Cu acest amestec se masează articulațiile. (Obs.: La o temperatură mai mare de 25°C untul de cocos devine ulei.)
Sunt benefice băile cu sare de mare dizolvată în apa din cada de baie. Se face seara timp de 30 de minute în apă la temperatura de 38°C – 40°C.
Uleiul de pește înghițit dimineața şi seara acționează împotriva durerilor articulare.

Avertismente, recomandări

Alimentația în artrită trebuie să producă în sânge reacții alcaline. Se recomandă un regim bazat pe vegetale crude sau cel mult fierte. O dată la 2 luni este benefică o cură numai cu legume şi fructe crude timp de câteva zile.

Bananele sunt eficiente datorită conținutului bogat în vitamina B6, de aceea se recomandă ca o dată la 2 luni să se țină o cură de 3-4 zile bazată numai pe 8-9 banane zilnic fără alte alimente.

Pe articulațiile afectate se pun brățări de cupru.

Chiar dacă artrita este mai dureroasă în timpul schimbărilor atmosferice, iar uneori durerile dispar, se recomandă tratament pe tot timpul anului.(terapiinaturiste.ro)

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •