Aruncați semințele de pepene verde?

semintele sunt bune
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Majoritatea oamenilor aruncă seminţele de pepene verde, neştiind ce beneficii oferă pentru sănătate. Iată câteva motive pentru care nu trebuie mai aruncaţi aceste seminţe.
Sunt eficiente împotriva paraziţilor intestinali
Seminţele de pepene verde conţin fibre, necesare pentru o bună digestie şi sunt eficiente în tratarea paraziţilor intestinali, icter şi inflamaţie. Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, enumeră mai multe componente nutritive importante ale seminţelor de pepene verde. Printre acestea sunt:

Conţin proteine
Seminţele de pepene verde sunt bogate în proteine, 1 cană de seminţe uscate conţine 30,6 g, care reprezintă 61 la sută din valoarea zilnică recomandată. Proteinele din seminţele de pepene constă în câţiva aminoacizi, dintre care unul este arginină. Unele dintre beneficiile pentru sănătate ale argininei includ reglementarea tensiunii arteriale şi tratamentul bolilor coronariene.

Conţin vitamine B
Seminţele de pepene verde conţin, de asemenea mai multe vitamine B, care sunt necesare pentru transformarea alimentelor în energie şi alte funcţii importante ale corpului. O cană de seminţe de pepene verde uscate conţine 3,8 mg, care este de 19 la sută din valoarea zilnică necesară.

Minerale
Seminţele de pepene verde conţin foarte multe minerale. Magneziul este cel mai abundent mineral, 556 mg, sau 139 la sută din valoarea zilnică recomandată la 1 cană de seminţe uscate. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate, magneziul ajută la reglarea tensiunii arteriale şi metabolismului. Alte minerale importante în seminţele de pepene verde sunt fosfor, fier, potasiu, sodiu, cupru, mangan şi zinc.

Conţin grăsimi
Cel mai surprinzător lucru este seminţele de pepene verde conţin o cantitate mare de grăsimi. O cană de seminţe de pepene verde uscate conţine 51 g de grăsime, 11 dintre acestea fiind de grăsimi săturate. Celelalte grăsimi mononesaturate sunt grăsimi polinesaturate şi omega-6.

The American Heart Association recomandă grăsimile mono şi polinesaturate, deoarece ajută la scăderea colesterolului din sânge şi omega-6 acizi graşi poate ajută la reducerea tensiunii arteriale.

Tratează pietrele la rinichi
Seminţele de pepene verde conţin zinc, fier, omega 6, proteine şi fibre care se absorb uşor. Pe lângă efectul antioxidant, seminţele consumate atare sunt diuretice. Dacă aveţi pietre la rinichi, puteţi încerca o cură din seminţe uscate. Se pisează şi se amestecă cu ulei de măsline. Se iau 2-3 linguri pe zi, dimineaţă, pe stomacul gol, timp de 10 zile, de trei ori pe luna. Potrivit bewoman

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •