Astana 2017 – laserul de la Măgurele printre atracțiile expoziției

Astana 2017 - laserul de la Măgurele printre atracțiile expoziției

Pavilionul României în care se află laserul de la Măgurele este printre primele cinci pavilioane cu cele mai interesante exponate prezente la EXPO Astana 2017, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, pentru Agerpres.
Vizită în Kazahstan a avut un dublu scop: pe de o parte aniversarea a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Kazahstan – şi vrea subliniez România a fost una dintre primele ţări care au recunoscut independenţa Kazahstanului-, iar a două prioritate a fost aceea de a participa la Ziua României de la pavilionul EXPO Astana, unde noi suntem prezenţi cu mai multe exponate, însă pavilionul a fost construit special pentru a pune în lumina laserul de la Măgurele şi pe ideea unei energii pentru viitor”, a spus ministrul.
În acest sens, şeful diplomaţiei româneşti a apreciat elementul central al Pavilionului României – proiectul ELI-NP (Energy Light Infrastructure – Nuclear Physics), implementat de Institutul Naţional de Fizică Nucleară „Horia Hulubei” s-a bucurat de interes în rândul publicului. În plus, laserul de la Măgurele se află printre primele cinci cele mai interesante exponate selectate de organizatorii expoziţiei. Citește mai mult pe news20 Foto:eniday

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.