Astăzi, 28 August, sesiunea de toamnă la Bacalaureat

a luat bacul
Web Hosting

Bacalaureatul – sesiunea de toamnă – continuă, luni, 28 august, cu probele de evaluare a competențelor de comunicare orală în limba română și în limba maternă – pentru absolvenții de liceu aparținând minorităților naționale.

Următoarele probe de evaluare a competențelor digitale (proba D) se va derula în zilele de 29 și 30 august, urmând ca evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C) să se desfășoare în zilele de 30 și 31 august, a anunțat Ministerul Educației. Rezultatul obținut de fiecare candidat la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competență corespunzător grilei aprobate la nivel național: experimentat, avansat și mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale se consideră că nu a susținut proba.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: să susțină toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să susțină toate probele scrise și să obțină nota 5 la fiecare dintre acestea și cel puțin media 6 la probele scrise. Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie până la ora 16,00, iar contestațiile se pot depune în aceeași zi între orele 16,00 și 20,00. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 6 septembrie. 39.435 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru a susține examenul național de Bacalaureat în sesiunea august – septembrie.

Facebook Comments